اثر هشت هفته تمرین بی هوازی فزاینده میان مدت بر سطح سرمی آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز موش های صحرایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-18-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مدیر

M.Sc in Physical Education, Sport Science Branch, Shiraz University, Shiraz, Iran

فرهاد دریانوش

Associate Professor, Department of Physical Education, Sport Science Branch, Shiraz University, Shiraz, Iran

هنگامه فیروزمند

M.Sc in Biology, Cellular and Molecular Branch, Department Research and Development Samen Pharmaceutical Company, Mashhad, Iran

حمزه یوسفی

M.Sc in Physical Education, Sport Science Branch, Shiraz University, Shiraz, Iran

چکیده

زمینه و هدف : فعالیت های جسمانی متفاوت بر روی سیستم ضداکسایشی موثرند. انتخاب مناسب نوع، زمان و شدت تمرین در جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور تعیین اثر  هشت هفته تمرین بی هوازی فزاینده میان مدت بر سطح سرمی آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) موش های صحرایی ماده انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی ۳۰ سر موش صحرایی ماده به طور تصادفی در دو گروه کنترل و بی هوازی تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت ۸ هفته، کنترل (بدون فعالیت)، تمرین بی هوازی (هفته ای ۳ جلسه با سرعت ۲۴ تا ۳۰ متر در دقیقه، شیب ۵ تا ۱۵ درجه و مدت ۳۰ ثانیه) اجرا شد. سطح سرمی آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. یافته ها : سطح سرمی آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (U/ml) در گروه کنترل و بی هوازی فزاینده به ترتیب ۹۸.۸±۱۲.۸ و ۱۷.۳±۱۰۹.۱ تعیین شد (P< ۰.۰۵). همچنین سطح سرمی آنزیم کاتالاز (U/ml) در گروه کنترل و بی هوازی فزاینده به ترتیب ۷.۲±۵۱.۲ و ۴.۲±۴۸.۴ تعیین شد که از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری : تمرین بی هوازی فزاینده در میان مدت، سبب افزایش اثرگذاری در سطح سرمی آنزیم ضداکسایشی SOD می شود.

کلیدواژه ها

Anaerobic training, Superoxide dismutase, Catalase, Rat, تمرین بی هوازی, سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, موش صحرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.