ارتباط پلی مورفیسم ژن VEGF +۴۰۵C/G با سرطان پستان در شمال ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-18-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه کریمی روزبهانی

M.Sc Student in Genetic, University of Guilan, University Campus, Rasht, Iran

فرهاد مشایخی

Professor, Department of Biology, Faculty of Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran

حمید سعیدی ساعدی

Associate Professor, Radiotherapy and Oncology Specialist, Faculty of Medicine, Guilan Univresity of Medical Sciences, Rasht, Iran

چکیده

زمینه و هدف : سرطان پستان یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان سراسر جهان است. عامل رشد اندوتلیال رگی (vascular endothelial growth factor: VEGF) یکی از مهم ترین عوامل پروآنژیوژنیک است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط پلی مورفیسم +۴۰۵C/G ژن عامل رشد اندوتلیال رگی و خطر ابتلا به سرطان پستان در جمعیتی از زنان استان گیلان انجام شد. روش بررسی : این مطالعه مورد – شاهدی روی ۵۰ نمونه از زنان با ابتلا به سرطان پستان و ۵۰ نمونه از زنان بدون ابتلا به سرطان پستان انجام شد. DNA ژنومی از سلول های خونی محیطی استخراج گردید. برای تعیین ژنوتیپ پلی مورفیسم +۴۰۵C/G ژن VEGF از روش PCR-RFLP استفاده شد. یافته ها : فراوانی ژنوتیپی GG ،CG و CC پلی مورفیسم +۴۰۵C/G ژن VEGF در نمونه های گروه مورد به ترتیب ۲۲ درصد، ۴۶ درصد و ۳۲ درصد و در نمونه های گروه شاهد به ترتیب ۴۲ درصد، ۴۸ درصد و ۱۰ درصد تعیین شد (P< ۰.۰۵). الل +۴۰۵C به عنوان یک عامل افزایش خطر در سرطان پستان ارزیابی گردید (P< ۰.۰۵). نتیجه گیری : به نظر می رسد پلی مورفیسم +۴۰۵C/G ژن VEGF در بیماران مبتلا به سرطان پستان مورد مطالعه نقش دارد.

کلیدواژه ها

Breast cancer, Polymorphism VEGF, +۴۰۵C/G gene, Iran, سرطان پستان, پلی مورفیسم +۴۰۵C/G, ژن VEGF

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.