اثر مصرف مکمل کراتین بر میزان آنزیم کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز متعاقب یک جلسه انقباض های شدید عضلانی در دختران ورزشکار: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-21-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا صداقت

Academic Instrcrutor, Department of Physical Education, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran

محمد رشیدی

Assistant Professor, Department of Physical Education, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran

چکیده

زمینه و هدف: کراتین به طور متداول در ورزشکاران مصرف شده و اثر مکانیسم های مولکولی و عوارض جانبی آن کمتر شناخته شده است. افزایش بیش از حد آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز به عنوان نشانگر آسیب سلولی در نظر گرفته می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف مکمل کراتین بر میزان آنزیم کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز متعاقب یک جلسه انقباض های شدید عضلانی در دختران ورزشکار انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور ۳۰ دختر دانشجوی ورزشکار از طریق تست ۷ مرحله ای بروس برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه ۱۵ نفری مداخله (مصرف مکمل کراتین ۰.۳ g/kg/bw در ۴ وعده به مدت ۷ روز) و کنترل (دارونما، پودر نشاسته) قرار گرفتند. نمونه گیری خون در شرایط قبل از مصرف مکمل و ۲۴ ساعت پس از آزمون ورزشی Cunningham برای اندازه گیری لاکتات دهیدروژناز (Lactate Dehydrogenase: LDH) و کراتین کیناز (Creatine Kinase: CK) انجام گردید. یافته ها: مقادیر CK (۳۲۳±۶۳ IU/L) و LDH (۱۱۹±۱۳ IU/L) پس آزمون گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل (به ترتیب با مقادیر ۳۲۸±۴۴ IU/L و ۱۲۲±۱۴ IU/L) اختلاف آماری معنی داری نشان ندادند. نتیجه گیری: مصرف یک دوره ۷ روزه مکمل کراتین بر مقادیر لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز متعاقب متعاقب یک جلسه انقباض های شدید عضلانی در دختران ورزشکار اثری ندارد.

کلیدواژه ها

Creatine supplement, Creatine kinase, Lactate dehydrogenase, Severe muscle contraction, Athlete, مکمل کراتین, CK, LDH, انقباض شدید عضلانی, ورزشکار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.