اثر تمرینات مقاومتی بر بیان ژن FOXO۱ در بافت چربی زیرپوستی موش های صحرایی دیابتی نژاد ویستار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 21، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-21-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام سهیلی

Assistant Professor of Exercise Physiology, Safadasht Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مجتبی ایزدی

Assistant Professor of Exercise Physiology, Faculty of Humanities, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran

دانیال تارمست

Assistant Professor of Exercise Physiology, Faculty of Humanities, Parand Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: اختلال در عملکرد مولفه های هورمونی و ژنتیکی از مهم ترین عوامل هایپرگلیسیمی در افراد چاق و بیماری دیابت هستند. ژن FOXO۱ به عنوان یکی از عوامل رونویسی موثر در مسیرهای سیگنالینگ انسولین، گلوکز ناشتا و مقاومت انسولین محسوب می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرینات مقاومتی بر بیان ژن FOXO۱ در بافت چربی زیرپوستی موش های صحرایی دیابتی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۱۴ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن تقریبی ۲۰±۲۲۰ گرم توسط تغذیه رژیم غذایی پرچرب و تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (STZ ، mg/kg ۳۰) به دیابت نوع دو مبتلا و به شیوه تصادفی به گروه های ۷ تایی کنترل و ورزش تقسیم شدند. گروه ورزش در یک دوره تمرینات هوازی ۶ هفته ای به تعداد ۵ روز هفته شرکت نمودند. ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، سطح ناشتایی گلوکز و انسولین خون و نیز بیان ژن FOXO۱ در بافت چربی زیرپوستی هر دو گروه اندازه گیری و مقایسه گردید. یافته ها: تمرینات هوازی سبب کاهش آماری معنی دار گلوکز ناشتا، مقاومت انسولین و بیان ژن FOXO۱ در بافت چربی زیرپوستی در مقایسه با گروه کنترل گردید (P< ۰.۰۵). نتیجه گیری: به نظر می رسد تمرینات مقاومتی به واسطه مهار بیان ژن FOXO۱ در بافت چربی زیرپوستی به کاهش مقاومت انسولین و گلوکز سرم در موش های دیابتی منجر می گردد.

کلیدواژه ها

Resistance training, FOXO۱ gene, Fasting glucose, Type ۲ diabetes, تمرین مقاومتی, بیان ژن FOXO۱, گلوکز ناشتا, دیابت نوع دو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.