ارزیابی تیزبینی و حساسیت کانتراست در بیماران با مراحل اولیه کاتاراکت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-23-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره محجوب

Assistant Professor of Optometry, Health Promotion Research Center, Department of Optometrics, School of Rehabilitation Sciences, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran.

فرخنده شهری

Instructor of Optometry, Department of Optometrics, School of Rehabilitation Sciences, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: کاتاراکت وابسته به سن یکی از مهم ترین دلایل نابینایی در جهان است. تشخیص زودهنگام کاتاراکت می تواند در برطرف کردن مشکلات ناشی از این بیماری کمک کننده باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی تیزبینی و حساسیت کانتراست در بیماران با مراحل اولیه کاتاراکت در شهرستان زاهدان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی – تحلیلی روی ۵۴ بیمار (۱۰۸ چشم) در محدوده سنی ۳۵ تا ۵۰ سال با کاتاراکت مراحل اولیه مراجعه کننده به بیمارستان چشم پزشکی الزهرا زاهدان (جنوب شرق ایران) انجام شد. قومیت تمامی افراد شرکت کننده بلوچ و سیستانی بود. پس از اصلاح عیوب انکساری در صورت داشتن معیارهای ورود، تیزبینی با چارت تیزبینی E در فاصله ۶ متر و حساسیت کانتراست پیلی رابسون در فاصله سه متر به صورت تک چشمی ارزیابی گردید. یافته ها: همبستگی معنی داری بین تیزبینی و حساسیت کانتراست وجود داشت (r۲ = ۰.۲۰۵, P=۰.۰۳۳). میانگین تیزبینی و حساسیت کانتراست در دو قومیت بلوچ و سیستانی تفاوت آماری معنی داری نداشت؛ ولی تیزبینی و حساسیت کانتراست به طور معنی داری در دو گروه جنسی زن و مرد متفاوت بود (P< ۰.۰۵). نتیجه گیری: مراحل اولیه کاتاراکت با وجود تاثیر جزئی بر روی تیزبینی، می تواند باعث کاهش حساسیت کانتراست شود. لذا اندازه گیری حساسیت کانتراست در شرایط نوری طبیعی در بیماران در مراحل اولیه کاتاراکت که شکایت از کاهش دید با وجود تیزبینی نرمال دارند؛ می تواند عملکرد بینایی آنان را به طور دقیق تری ارزیابی کند.

کلیدواژه ها

Visual Acuity, Contrast Sensitivity, Cataract, تیزبینی, حساسیت کانتراست, کاتاراکت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.