بررسی مولفه های محیطی کالبدی تعاملات اجتماعی و تاثیر آن بر حس تعلق به مکان در فضاهای عمومی شهر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری، شهرسازی با رویکرد توسعه زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: CAUPCONF04_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا کردی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، مدرس موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت

پارسا تیغ نورد

دانشجوی کارشناسی عمران موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت

چکیده

فضاهای عمومی که در شهر وجود دارند می توانند سیمایی از اداب و رسوم و فرهنگ مردم را به نمایش بگذارند. همچنین این فضاهای عمومی در شهر جهت گردهمایی و گذراندن نیاز های مختلف مردم ضروری می باشند. امروزه با پیشرفت علوم نظری در حوزه طراحی، طراحان معماری و برنامهریزان شهری با وجوه و مسائل نوینی در طراحی فضا و کالبد روبرو شدهاند. انتخاب رویکرد نظری مناسب جهت ایجاد چنین فضاهایی از الزامات برنامهریزی طرح های اجرایی شهرها میباشد از اینرو گزینش رویکرد روانشناسی محیط با توجه به این مسئله که مراکز عمومی شهر بتوانند موجبات حس تعلق به مکان را فراهم آورند، خود میتواند از موضوعات قابل توجه و بحث باشد. جهت پاسخگویی به نیازهای اجتماعی، تشویق مردم به فعالیتهای جمعی و حس تعلق به مکان، وجود قرارگاههای کالبدی ضروری است. پژوهش حاضر این پرسش را مد نظر قرار میدهد که آیا عوامل موثر بر اجتماعپذیری و تعاملات اجتماعی در طراحی کالبدی، میتواند در ایجاد حس تعلق به مراکز عمومی شهر موثر باشد؟ در این پژوهش ابتدا با بررسی معیارهای موثر بر حس تعلق، تعاملات اجتماعی را به عنوان یکی از شاخصههای حائز اهمیت برگزیدیم سپس با دستهبندی معیارهای محیطی و کالبدی موثر بر تعاملات اجتماعی به نحوه تاثیر آن بر حس تعلق به مکان پرداختیم. گردآوری عوامل موثر جهت تجهیز مکانها و مراکز عمومی به ابعاد ویژهی اجتماعی و روانی از اهداف این پژوهش است. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی به پژوهش پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

حس تعلق، تعاملات اجتماعی، اجتماعپذیری، اماکن عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.