توکن اوراق بهادار (STO) و عقد مشارکت حقوقی در بانکداری اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در مدیریت، اقتصاد، حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: MAEBC05_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبادالله آقایی انارمرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

مهرداد زاغی ساروکلائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

< p> هدف این مقاله بررسی کاربرد توکن اوراق بهادار در ذیل عقد مشارکت حقوقی در بانکداری اسلامی است که به بررسی اصول و تحلیل آنها برای روشن کردن فرصتهای بالقوه برای توکن اوراق بهادار می پردازد.توکن اوراق بهادار یک نمایش دیجیتالی از یک محصول سرمایه گذاری است که در یک «دفتر کل توزیع شده» ثبت شده است و مشمول مقررات تحت قوانین اوراق بهادار است. از طریق STO ها بانک ها، دارایی توکن شده شرکت های سهامی متقاضی تسهیلات را در چارچوب قوانین سازمان اوراق بهادار را می خرند و تامین مالی دارایی از طریق STO صورت گیرد. از منظر فقهی بانک ها در ذیل عقد مشارکت حقوقی میتوانند متقاضیان تسهیلات را تامین مالی کنند. علاوه بر این در مقاله نشان داده شد مشکلات متعدد از جمله ایجاد شکاف طبقاتی، افزایش هزینه وصول مطالبات و جبران نکردن خسارت های طلبکار، مشکل مدیریت نقدینگی بانک ها، انحراف تسهیلات پرداختی و بی توجهی به نظام مالیاتی که درتسهیلات سنتی وجود دارد، در مکانیسم STO قابل برطرف است. بانک ها از قویترین نهادهای مقرراتی در صنعت سرمایه گذاری هستند و در تمام اقتصاد اثر گذار هستند. توسعه اقتصاد دیجیتال نیازمند تحول و دگرگونی و انطباق نظام اقتصادی سنتی (متداول) با تغییرات جدید است. بنابراین، ارزیابی صحیح و بکارگیری قواعد مناسب در چارچوب قوانین مالی و فقهی در زمنیه دارایی های دیجیتال همانند STO ضروری می باشد. تشکیل بازار دیجیتالی برای بنگاه های اقتصادی در بستر فناوری بلاک چین که بازاری است با شفافیت بالا و با امکان دسترسی به اطلاعات آزاد، تصمیم گیری آگاهانه و کاهش ریسک را برای سرمایه گذاران فراهم میکند و با کمک به تامین مالی بنگاه های اقتصادی و فراهم کردن زمینه رشد آنهاو تسهیل ورود به بازار اصلی سرمایه، موجب افزایش اشتغال و رشد اقتصادی کشور می شود. مقاله ارائه شده به دلیل تازگی زمینه پژوهش، از اهمیت بالایی برخوردار است و هدف آن کمک به بحث تحقیقاتی موجود پیرامون فرصت های فناوری های دیجیتالی در زمینه صنعت بانکداری است.< /p>

کلیدواژه ها

بلاک چین، توکن، توکن اوراق بهادار، تامین مالی، بانکداری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.