بررسی تاثیر آموزش مجازی در پرستاران و دانشجویان پرستاری در همه گیری کووید-۱۹: یک مقاله مروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنگره واکاوی آموزش پرستاری و مامایی: جایگاه آموزش مجازی
  • کد COI اختصاصی: ENEIMED04_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد رنجبرکوچکسرایی

کارشناس ارشد پرستاری سلامت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مهرداد روحانی نسب

مربی گروه اتاق عمل، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

چکیده

مقدمه: امروزه استفاده از برنامه های آموزشی جدید خصوصا با گسترش کووید-۱۹ در پرستاران و دانشجویان پرستاری ضروری است. آموزش در جهان حاضر همه روزه رو به تغییر است و با شیوع کووید-۱۹ این تغییرات شکلی جدید به خود گرفته است. لذا این پژوهش در راستای بررسی چالش ها و راهاکارهای آموزش مجازی و باهدف بررسی تاثیر آموزش مجازی در پرستاران و دانشجویان پرستاری در همه گیری کووید-۱۹ انجام شد.مواد و روش: در این مطالعه مروری، مقالات چاپ شده از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ به زبان های فارسی و انگلیسی با ستفاده از کلیدواژه های آموزش مجازی، پرستاران، کووید-۱۹در پایگاه های اطلاعاتی و استنادی ازجملهPubMed، Web of Science، Scopus، Google scholar، Google، SID مورد بررسی قرارگرفت.یافته ها: درمجموع ۷۶ مقاله یافت شده که با حذف موارد تکراری، تعداد مشخصی از مقالات که معیارهای ورود به طرح را داشتند، وارد پژوهش شدند. یافته ها نشان داد آموزش مجازی در دانشجویان پرستاری و پرستاران در برخی از زمینه ها ازجمله وبلاگ نویسی آموزشی بیماری های تنفسی، شبیه سازی تجربه بالینی، مراقبت از ساکنان در مراقبت طولانی مدت و به اشتراک گذاری دانش آنان موثر بوده اما بر مهارت جستجو اطلاعات تاثیر مثبتی نداشته است. آمادگی و تجربه قبلی نقش مثبتی در رضایت دانشجویان پرستاری از آموزش مجازی داشته وکیفیت آموزش آنلاین را بهبود می بخشد. رضایت نسبی از آموزش مجازی وجوددارد اما نارضایتی ها ازعدم بازخورد، مشکلات کانال ارتباطی، عدم آمادگی گیرنده و ضعف محتوا نیز وجوددارد. نحوه اجرا آموزش مجازی، زیرساخت هاو شیوه ارزشیابی نیز از چالش-های این روش است.نتیجه گیری: در مجموع باتوجه به شرایط حاضر استفاده از چنین روشی برای آموزش مناسب ترین راه می باشد هرچند مطالعات بیشتری نیز باید در زمینه تاثیر آموزش مجازی در پرستاران و دانشجویان پرستاری صورت گیرد.پیام برای سیاست گذاران: در آینده می توان از ترکیب آموزش مجازی و حضوری و به کارگیری از تجارب به دست آمده برای آموزش هرچه بهتر پرستاران و دانشجویان پرستاری استفاده نمود.

کلیدواژه ها

آموزش مجازی، پرستاران، کووید-۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.