آسیب شناسی آموزش های مجازی از دیدگاه دانشجویان پرستاری همدان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنگره واکاوی آموزش پرستاری و مامایی: جایگاه آموزش مجازی
  • کد COI اختصاصی: ENEIMED04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا حاجیلو

دانشجوی کارشناسی رشته اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی نهاوند، همدان، ایران

محمد ترابی

استادیار دانشگاه علوم پزشکی همدان، PhD پرستاری، همدان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: آموزش ابزاری مناسب برای ارتقاء سطح دانش، مهارت و بینش افراد هر سازمان و ضامن پیشرفت و توسعه آنها می باشد. امروزه، یادگیری الکترونیکی یکی از شیوه های نوین در عرصه آموزشی می باشد که در معرض آسیب های متعددی قرار دارد که نیازمند بستری مناسب و غلبه بر چالش های پیش روی خود است. مواد و روش: پژوهش حاضر از نوع کیفی و با رویکرد تحلیل محتوا انجام گردید. ۱۸ نفر از دانشجویان پرستاری با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با آن ها مصاحبه نیمه ساختارمند انجام شد. تمامی مصاحبه ها ضبط و به صورت مکتوب درآمده و در نهایت با روش Lundman وGraneheim تجزیه و تحلیل انجام گردید. جهت اطمینان از صحت و پایایی داده ها از معیارهای Linclon و Gouba استفاده شد.یافته ها: اطلاعات بدست آمده در شش طبقه و سه زیر طبقه دسته بندی گردید. ۱- بعد آموزشی (برنامه ریزی آموزشی، روش تدریس، محتوای آموزشی)، ۲- بعد فناورانه (زیرساخت، کیفیت، امنیت)، ۳-بعد مدیریت (برنامه ریزی، ساختار سازمانی، دیدگاه مدیران)، ۴- بعد اخلاقی (جایگاه آموزش الکترونیکی، اخلاق حرفه ای، قانون و مقررات) ۵- بعد سازمانی (تغییر، سیاستگذاری، هدف گذاری)، ۶- بعد پشتیبانی (سرمایه گذاری، منابع علمی، منابع انسانی) می باشد.بحث و نتیجه گیری: افزایش آگاهی از زیر ساخت های نظام آموزش الکترونیکی و شفاف سازی محدودیت ها و آسیب های مرتبط با آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا انتظار می رود که مدیران و مسئولین با شناسایی آسیب های هر بخش نسبت به رفع آنها اقدام کرده و عوامل موثر برای پیشرفت این نوع آموزش را در نظام سلامت کشور فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، آموزش مجازی، پرستار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.