بررسی کانی سازی اهن در کانسار جلال آباد زرند (استان کرمان)

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: هفتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد مهرابی

دانشگاه تربیت معلم تهران، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

بهروز کریمی

دانشگاه تربیت معلم تهران، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

چکیده

کانسار اهن جلال آباد در 38 کیلومتری شمال غربی شهر زرند واقع شده و با ذخیره 200 میلیون تن سنگ آهن و با عیار متوسط Fe=%45 , S=%1/18 , P=%0/08 یکی از کانسار های مهم آهن برای توسعه در ایران به شمار می آید. کانی سازی در سنگهای آتشفشانی – رسوبی سری ریز و صورت گرفته است. کانه اصلی این کانسار منیتیت بوده و هماتیت به صورت ثانویه از اکسیداسیون منیتیت ایجاد شده است. علاوه بر آن پیریت و کالکوپیریت به عنوان کانه های سولفیدی در کانسار جلال آباد مشاهده می شوند. تالک، کلریت و اکتینولیت زمینه اصلی کانسار را تشکیل می دهند و سیلیس و گوگرد ناخالصی های اصلی هستند. مطالعات پتروگرافی سیالات درگیر موجود در کوارتز نشان می دهد که سیالات عمدتا از نوع سه فازی (L+V+S) با کانی دختر هالیت هستند. دامنه تغییرات درجه همگن شدن (310-450 Th) درجه سانتیگراد و میزان شوری %35-%50 معادن نمک طعام تغییر می کند. بررسی ها در کانسار جلال آباد نشان میدهد که کانی سازی آهن در اثر پدیده هیدروترمال – متاسوماتیسم و در ارتباط با ریفت درون قاره ای است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.