چالشهای آموزش مجازی در دوران پاندمی کرونا از دیدگاه دانشجویان: یک مطالعه کیفی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنگره واکاوی آموزش پرستاری و مامایی: جایگاه آموزش مجازی
- کد COI اختصاصی: ENEIMED04_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 186
نویسندگان
استادیار، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری آمل، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده
زمینه: با توجه به اپیدمی کرونا، جهان با مشکلات گسترده ای رو به رو شد و به دنبال آن تغییراتی در ساختار زندگی بشر به وقوع پیوست. در همین راستا بخش آموزش که یکی از مهمترین و در عین حال آسیب پذیر ترین بخش ها بود دچار دگرگونی گردید. آموزش مجازی به عنوان جایگزینی برای آموزش حضوری مورد استقبال قرار گرفت که این تغییر با چالشهایی همراه بود بدین منظور مطالعه حاضر با هدف بررسی چالشها آموزش مجازی از دیدگاه دانشجویان انجام شد. روش مطالعه: مطالعه حاضر در سال ۱۴۰۰ انجام شد. مطالعه کیفی و با رویکرد تحلیل محتوا قراردادی بود. شرکت کنندگان ۲۲ دانشجو پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. نمونه گیری تا زمان اشباع داده ها انجام شد. تولید داده ها از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند و از طریق اسکایپ صورت گرفت. یافته ها: از تجزیه و تحلیل داده ها ۲۱۲ کد اولیه، سه طبقه اصلی و نه زیر طبقه استخراج شد. طبقات شامل بسترهای آموزش مجازی، فرآیند یاددهی- یادگیری و فرآیند ارتباطی بود. مشکلات ساختاری اینترنت، پیشتیبانی نامناسب، و پاسخگو نبودن زیر طبقات بستر آموزش مجازی را تشکیل دادند و آموزش استاد محور، ارزشیابی تک بعدی، نهادینه نشدن مطالب و کمرنگ شدن رقابت از زیر طبقات فرایند یاددهی-یادگیری بود. و فرآیند ارتباطی که از زیر طبقات کمبود تعامل استاد- دانشجو و کمبود تعامل دانشجو - دانشجو ایجاد شد. نتیجه گیری: بحران کرونا می تواند فرصتی برای شناسایی ضعف ها، کمبودها و نقص های زیرساختی در تمام زمینه ها خصوصا در حیطه آموزش و نمایان ساختن عدم توازن در توزیع بسترهای مورد نیاز و تلاش در جهت بر طرف کردن آنها باشد و این به مثابه رشد و تعالی در این زمینه و خود نقطه آغازی برای تداوم و ارتقاء کیفیت آموزش مجازی در آینده خواهد بود.کلیدواژه ها
آموزش مجازی، دانشجویان، پاندمی کرونا، تحلیل محتوامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.