تجارب دانشجویان پزشکی از آزمون الکترونیک پیش کارورزی در دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و کاشان در سال ۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-17-2_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه فقیهی

Isfahan University of Medical Sciences

سعیده دریازاده

Isfahan University of Medical Sciences

نیکو یمانی

Isfahan University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: در هر تغییری در سیستم ارزیابی نظرات دانشجویان به عنوان یکی از ذی نفعان اصلی بسیار مهم است. این نظرات برنامه ریزان را در جهت رفع مشکلات و نقاط ضعف راهنمایی نموده و آنها را به سمت اقدام اصلاحی هدایت می کند. این مطالعه به منظور بررسی تجارب دانشجویان پزشکی از شرکت در آزمون الکترونیک پیش کارورزی در دو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان در سال ۱۳۹۵ انجام شد. روش ها: این مطالعه به روش کیفی و از نوع تحلیل محتوا با رویکرد هدایت شده بود. مشارکت کنندگان شامل ۱۷ نفر از دانشجویان پزشکی شرکت کننده در اولین آزمون الکترونیک پیش کارورزی بودند. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف بود. روش جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه های نیمه ساختارمند انفرادی انجام شد. مصاحبه ها با اجازه مشارکت کنندگان ضبط شد و سپس بر روی کاغذ پیاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار (MAXQDA-۱۰) انجام شد. نتایج: بعد از تجزیه و تحلیل داده ها، سه طبقه اصلی" نقاط قوت آزمون"، "نقاط ضعف آزمون" و " راه کارها و پیشنهادات" به دست آمد. نتیجه گیری: مطالعه حاضر منجر به استخراج تجربیات دانشجویان به عنوان یکی از ذی نفعان اصلی در سیستم ارزیابی گردید. نتایج این مطالعه حاکی از رضایت دانشجویان از شرکت در آزمون الکترونیک پیش کارورزی بود و آنها پیشنهاد برگزاری سایر آزمون ها به این روش را داشتند.

کلیدواژه ها

Medical student, paper-based exam, computer-based exam, pre-internship exam, دانشجوی پزشکی, آزمون کاغذی, آزمون مبتنی بر کامپیوتر, آزمون پیش کارورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.