مدلسازی جریان دوفازی در فرآیند تولید نانوذرات بوسیله ی روش پاشش ناگهانی سیال فوق بحرانی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC14_585
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فانیذ غفاری اشتیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

علی اکبر سیف کردی

دکتری مهندسی شیمی

فاطمه ذبیحی

دکتری مهندسی شیمی

امیر حیدری نسب

دکتری مهندسی شیمی

چکیده

در این تحقیق، مدلسازی جریان دوفازی (سیال- ذرات جامد) جهت تفسیر مکانیزم تولید ریز ذرات دارویی درفرآیند پاشش ناگهانی محلول فوق بحرانی صورت گرفته است. جهت انجام مدلسازی فوق، ترکیب فرآیند شونده و حلال بترتیب، داروی ایبوپروفن خالص و دی اکسیدکربن خالص می باشد. مدلسازی در محیط نازلی به قطر داخلی 250μm و طول 1Cmانجام گرفته است. همچنین در یک دامنه ی فشار ثابت (بین 110bars-80)، اثر تغییرات دمای نازل و فشار بر روی ضریب فوق اشباعیت (S) مشاهده شد. با توجه به اینکه نیروی محرکه ی تشکیل ذرات، فاکتور فوق اشباعیت است، بنابراین تأثیر تغییرات فشار و دمای پیش از پاشش یعنی (T0 و P0)بر سرعت تولید ریزذرات، متوسط اندازه ی ذرات و متعاقباً توزیع اندازه ی ذرات با محاسبه ی فاکتور فوق اشباعیت (S) مورد مطالعه قرار گرفته و نتایج، تطبیق مطلوبی را با داده های تجربی نشان داد.

کلیدواژه ها

مدلسازی ریاضی، پاشش ناگهانی محلول فوق بحرانی، نانوذرات دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.