بررسی رتبه بندی عوامل موثر بر تغییر برنامه درسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 5، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-5-43_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر رضائیان

دبیرآموزش و پرورش و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علامرودشت، علامرودشت، ایران

صدیقه نوروزی

دانشجوی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علامرودشت، علامرودشت، ایران

اسماء نورافکن

دانشجوی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علامرودشت، علامرودشت، ایران

چکیده

سابقه و هدف: فرزندان ما در دوران تحصیلی خود با مسائل گوناگونی روبرو هستند. برخی از این مسائل می تواند روی شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر تغییر برنامه درسی آنها تاثیر بگذارد. شناخت این مسائل و اقدام در جهت کاهش تاثیرات منفی آنها، می تواند در جهت بالا رفتن شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر تغییر برنامه درسی دانشآموزان تاثیرگذار باشد. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است و پس از بررسی مفاهیم با ارائه نتایج به پیشنهادات کاربردی پرداخته شده است. روش تحقیق حاضر توصیفی و روش گردآوری اطلاعات آن، کتابخانه ای است. بدین صورت که از منابع کتابخانه ای نظیر: کتاب، مقاله، منابع خارجی و... و آموخته های محقق استفاده شده است. یافته ها: از نظر این پژوهش مسائل فرهنگی و اجتماعی، مشکلات معیشتی، ویژگی های فردی و خانوادگی، عوامل محیطی و همچنین وجود تکنولوژی های مجازی و مدرن قرن جاری از جمله مواردی هستند که می توانند بر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر تغییر برنامه درسی دانش آموزان تاثیر مثبت یا منفی بگذارند، اینترنت و فضای مجازی منابع بی پایان دانش و اطلاعات هستند. نتیجه گیری: از مباحث ایراد شده نتیجه گرفته می شود که در اثر گسترش و به روز شدن فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات در عرصه های مختلف زندگی انسان تغییرات اساسی به وجود آمده است. آموزش و پرورش نیز مستثنی از این تغییرات نمی باشد. ارزشیابی از آموخته های دانش آموزان گرچه به عنوان یکی از عناصر برنامه درسی مجازی تلقی می شود، لیکن به مانند ایدئولوژی عملیاتی کلیه سایر عناصر برنامه درسی را تحت تاثیر قرار می دهد و از همین رو از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. تصمیم های مربوط به ارزشیابی در برنامه مجازی از یک سو باید بسترهای لازم برای استفاده از قابلیت های این محیط یادگیری را فراهم سازد و از سوی دیگر دانش آموزان را از گرایش به تقلب و سرقت ادبی باز دارد.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، دانش آموزان، فضای مجازی، اینترنت، دانش و اطلاعات.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.