تاثیر محیط مدرسه بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رشته تربیت بدنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 5، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-5-50_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زری حسینی

کارشناس تربیت بدنی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

گلی حسنی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایران

بتول مهری

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور تهران جنوب، ایران

چکیده

امروزه یکی از سازمان های مهم و تاثیر گذار در هر جامعه ای، نهاد آموزش و پرورش است. بی شک آموزش و پرورش اساسی ترین نهاد اجتماعی در شکل دهی، هدایت و کنترل افکار افراد هر جامعه بشری است و داشتن آموزش و پرورش توانمند لازمه توسعه اجتماعی است. امروزه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به عنوان یک شاخص مهم برای ارزیابی نظام های آموزشی مورد توجه قرار گرفته است. علاوه براین، پیشرفت تحصیلی همواره برای معلمان، دانش آموزان، والدین، نظریه پردازان و محققان نیز حائز اهمیت بوده است. در این بین درس تربیت بدنی در نظام آموزش و پرورش جهان جایگاه مهم و پراهمیت برخوردار است. توجه به درس تربیت بدنی در مدارس تا آنجا اهمیت دارد که مواد اول و دوم منشور یونسکو، تربیت بدنی و ورزش را حق بنیادی تمام کودکان و نوجوانان می داند و به منظور ایجاد تعادل و تقویت رابطه فعالیت جسمانی و دیگر اجزای آموزش و پرورش موسسات ملی هر کشور را برای بهبود و توسعه تربیت بدنی موظف می داند. پرورش یافتگان مکتب تربیتی تربیت بدنی انسان هایی ارزشمندند که فضیلت های اخلاقی انسان سالم و اجتماعی در آن ها شکوفا شده است. ویژگی های اخلاقی صبر و شکیبایی، همت بلند، سخاوتمندی و فدارکاری، عدالت گرایی و انصاف، قانون گرایی و حرمت گذاری به حقوق دیگران، مسئولیت پذیری، اهتمام در انجام مسئولیت ها، احترام به بزرگان و پیش کسوتان و هم یاری و تعامل با دیگران، که همگی از مهارت های میدانی و کاربردی زندگی اجتماعی امروز هستند، از طریق حضور در تکاپوی های تربیت بدنی و ورزش قابل حصول اند.

کلیدواژه ها

تربیت بدنی، آموزش و پرورش، دانش آموز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.