طراحی محتوای آموزشی برای موضوع الکتروشیمی با تلفیق دو رویکرد STEM و TPACK

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در آموزش شیمی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_CHEDU-4-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر محمد بهرامی مداح

دانشجوی کارشناسی آموزش شیمی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس علامه امینی تبریز، ایران

مهرانگیز فتحی نیا

استادیار شیمی گروه علوم پایه، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

حمیده حقیقت

استادیار شیمی گروه علوم پایه، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

زهره سرکان

کارشناس نظارت بر مراکز پیش دبستانی، اداره کل آموزش و پرورش، همدان، ایران

چکیده

الکتروشیمی یکی از زیر شاخه­های شیمی می­باشد که به بررسی واکنش­های شیمیایی می پردازد که در اثر عبور جریان الکتریکی انجام می شوند، یا انجام یافتن آن ها سبب ایجاد جریان الکتریکی می شود. الکتروشیمی همواره یکی از دروس دشوار در دوره دبیرستان شناخته می­شود و یاددهی و یادگیری آن همواره مشکل بوده است. یکی از دغدغه­های همیشگی دبیران شیمی آموزش الکتروشیمی بوده است و همواره سعی در ارائه راهکارهایی داشته اند که سبب تسهیل­ در یادگیری شیمی گردد. در پژوهش حاضر به طراحی محتوای آموزشی در زمینه ی الکتروشیمی با رویکرد STEM (علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضی) برای دانشجویان رشته شیمی در مقطع کارشناسی پرداخته شده است که طی آن معلم خود به طراحی محتوای آموزشی و ساخت محتوای دانشی اقدام میکند. همچنین پس از طراحی محتوای آموزشی معلم باید بتواند این طراحی آموزشی را با رویکرد نوین نیز آموزش بدهد یعنی بهره گیری از رویکرد TPACK (دانش محتوایی فناوری آموزشی). رویکردSTEM  و TPACK استفاده شده در این پژوهش از روشها و رویکردهای نوین طراحی محتوی آموزشی و تدریس میباشد که استفاده از آنها در تدریس و طراحی یک محتوای آموزشی به یادگیری طولانی مدت و معنادار فراگیران کمک میکند و منجر به کاوشگری و کسب مهارت در فراگیران میشود. با این حال، اجرای موفقیت آمیز چنین رویکردها و راهبردها، مستلزم آن است که معلمان از آنها آگاه بوده و فعالیتهای کلاس را بر این اساس هدایت کنند.

کلیدواژه ها

طراحی محتوا, الکتروشیمی, رویکرد STEM و TPACK, رویکرد تلفیقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.