سامانه های هوشمند در ماشینی کردن کشاورزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله علوم و فناوری اطلاعات کشاورزی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AISTJ-6-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله ایمان مهر

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،

محسن حیدری سلطان آبادی

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،

چکیده

با خودکارسازی عملیات ماشین های کشاورزی، بسیاری از فعالیت های بخش ماشینی کردن کشاورزی را می توان هوشمند کرد. با پیشرفت های فناوری و تولید سامانه های هوشمند، به وسایل و ادوات کشاورزی قابلیت های جدیدی افزوده شده است. سامانه های هوشمند، بااستفاده از فناوری های پیشرفته به محیط اطراف واکنش ادراکی دارند. سامانه های هوشمند بر تعامل با کاربران و تغییرات و پویایی محیط های اجتماعی و فیزیکی تاکید دارند. این سامانه ها تجهیزات مستقلی هستند که می توانند محیط اطراف خود را درک و اهداف خاصی را ردگیری کنند. علی رغم نوبنیادبودن این فناوری، در کشاورزی دقیق کاربردهای اساسی دارند. پیشرفت های متعددی در پیدایش و رشد وسایل هوشمند کشاورزی سهم داشته اند، ازجمله می توان به افزایش سریع قدرت محاسباتی، تولید قطعات الکترونیکی و مجموعه های غنی از حسگرها که اکثر آن ها نسبتا ارزان قیمت نیز هستند، و فراگیرشدن سامانه های موقعیت یاب جهانی مانند جی پی اس اشاره کرد. گرچه در کشور ما به علت شرایط خاص کشاورزی همچون خردبودن اراضی و کم برخوردار بودن کشاورزان، استفاده از سامانه های پیشرفته توسعه نیافته است اما برای بهره مندی از مزایای فراوان ماشینی کردن کشاورزی هوشمند و افزایش تولید بهینه با حداقل تلفات و ضایعات، آشنایی مدیران کشاورزی و بهره برداران با این سامانه های هوشمند و علوم مرتبط با آن ها باید در برنامه های توسعه ای کاربردی موسسات و نهادهای تحقیقاتی کشاورزی قرار گیرد. هدف این مقاله ارائه و معرفی اجمالی برخی از سامانه های هوشمند در ماشینی کردن کشاورزی است.

کلیدواژه ها

سیستم های هوشمند, مکانیزاسیون کشاورزی, حسگرها, حالات خودکار, رباتیک کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.