بررسی انواع راهبردهای ارزشیابی در برنامه درسی ریاضیات دوره ی ابتدایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN05_2192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه پاساد

کارشناسی پیوسته ی علوم تربیتی

زهرا نصرتی

کارشناسی پیوسته ی علوم تربیتی

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی ارزشیابی در برنامه ریزی درسی ریاضیات دوره ی ابتدایی انجام شده است. از آنجا که پژوهش حاضر حاصل مطالعات کتابخانه ای می باشد در ارائه موفق آموزش های قصد شده، محتوای آموزشی، روش های تدریس و توانمندی های شغلی و حرفه ای معلم موثر بوده و معلم برای تعیین میزان موفقیت آموزش های ارائه شده، با استفاده از الگوی ارزشیابی کیفی توصیفی، به ارزشیابی محتوای آموزشی، ارزشیابی میزان مناسب بودن روش های تدریس، ارزشیابی خود و در نهایت به ارزشیابی میزان موفقیت های مکتسبه دانش آموزان در فرآیند یادگیری می پردازد. ریاضی یکی از مهم ترین دروس در هر مقطعی می باشد. اهمیت این درس از آن جهت می باشد که دانش آموزان به دشواری مطالب و مفاهیم آن را فرا می گیرند. ارزشیابی و سنجش آموخته های دانش آموزان بخشی از فرآیند تدریس و یادگیری می باشد. به همین خاطر ارزیابی و ارزشیابی درس ریاضی تاثیر بسزایی بر یادگیری و آموزش دانش آموزان خواهد داشت. بر همین اساس در این تحقیق به بررسی ارزیابی و ارزشیابی ریاضی در نظام آموزشی کشور خواهیم پرداخت. پس از تعریف ارزیابی، ارزیابی و سنجش به تحلیل این اعمال در آموزش ریاضی پرداختیم. در پایان پس از مطالعات انجام گرفته نتیجه گرفتیم که باید بین آزمون های رایج سنتی و برنامه های نوین ارزیابی یک تعادل به وجود بیاوریم و همچنین از سرعت رو به رشد تغییر در شیوه های آموزش در مقابل ارزشیابی های سنتی و قدیمی نمیتوان چشم پوشید. با توجه به اینکه ارزشیابی بخش ناگسستنی آموزش است باید با استفاده از روش های ارزیابی بروز بجای سرعت پاسخگویی، قدرت پاسخگویی را بسنجیم و بجای اینکه فکر کنیم دانش آموز برای پاسخ به یک سوال فقط یک راه حل از پیش دانسته دارد، او را ترغیب به کشف روابط و راه حلهای جدید بنماییم.

کلیدواژه ها

آموزش، ارزشیابی، راهبرد عملکردی، ریاضی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.