مروری برتجارب بلند مرتبه سازی در ایران و جهان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS05_0759
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 427
نویسندگان
دکتری شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه غیرانتفاعی ارم، شیراز، ایران
چکیده
مقدمه و بیان مسئله: یکی از پدیده های بحث برانگیز در شهرسازی معاصر، راهبرد بلندمرتبه سازی در فرایند برنامهریزی شهری است. رشد روزافزون جمعیت شهری، افزایش مهاجرت از روستا به شهر، کمبود زمین و گرانی زمین به ویژهدر کلان شهرها و مشکلات ناشی از گسترش افقی شهرها از جمله دلایلی هستند که اتخاذ راهبرد بلند مرتبه سازی راتوجیه پذیر کرده است. در این راستا عدم توجه به معیارها، استانداردها و ضوابط باعث بروز مشکلاتی در مناطق شهری وآینده شهرها شده است.هدف پژوهش: در این مقاله سعی شده است تا با بررسی تطبیقی تجارب بلندمرتبه سازی در ایران و جهان و معرفیپروژه های بلندمرتبه سازی، در جهت بهبود روند بلندمرتبه سازی در ایران گام برداشته شود.روش پژوهش: در راستای دستیابی به هدف پژوهش از رویکرد کیفی و از شیوه مطالعه توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها مطالعات کتابخانه ای- اسنادی می باشد. نتیجه گیری: در ایران بلند مرتبه سازی براساس حد ارتفاع تعریف می شود. مشکل اساسی تعریف براساس ارتفاعاین است که از انعطاف لازم برخوردار نیست زیرا بلندی دارای یک مفهومی نسبی است و علاوه بر ارتفاع باید به متغیرهای کمی و کیفی نیز توجه کرد. درکشورهای جهان عموما بلندمرتبه سازی براساس ویژگی های ساختمان و یا مکاناستقرار آن در شهر و منطقه تعریف می شوند و بررسی متغیرهای کمی و کیفی از الزامات بلندمرتبه سازی می باشد.امروزه مباحث علمی و تحقیقاتی زیادی بر روی بلندمرتبه سازی متمرکز شده است تا بتواند آن را به حالت بهینه درآوردهو ضمن افزایش مزیت ها به کاهش پیامدهای منفی آن بیانجامد. در راستای کاهش پیامدهای منفی ناشی از بلندمرتبهسازی ها باید توجه و بررسی معیارها، شاخص ها، اصول و ضوابط احداث بناهای بلند را الزامی دانست مسئله ای که درایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است.کلیدواژه ها
بلندمرتبه سازی، توسعه عمودی، ایران، جهانمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.