نقش تفاوت های جنسیتی در نحوه ادراک امنیت فضاهای شهری (مورد پژوهی: میدان فردوسی تهران)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS05_0744
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 232
نویسندگان
کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، تنکابن، ایران
چکیده
امنیت فضاهای شهری با توجه به معیارهای جنسیتی از اهمیت بسزایی بخصوص برای زنان برخوردار است. بررسی هانشان داد زنان به عنوان بخش فرآموش شده برنامه ریزی و طراحی شهری در کشورهای توسعه نیافته، به لحاظ تفاوتهای جنسیتی جهت تامین امنیت حضور در فضاهای شهری با مسائل بیشتری روبرو هستند. معیارهایی همچون بهداشتمحیطی از دیدگاه زنان رابطه مستقیمی با امنیت فضاهای شهری دارد. طبق یافته ها معیارهای زنانه امنیت فضاهایشهری با معیارهای مردان در تضاد نیست بلکه بنا به پیچیدگی های سفر زنان (بهمراه داشتن فرزند، صرف زمان زبادجهت خرید و ..) تعداد معیارهای بیشتری جهت تامین امنیت مورد توجه زنان است. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی سنجه های پایگاه نظری پژوهش در میدان فردوسی پرداخته و یافته ها با توجه به نظر کارشناسان وتکنیک Q-SPAM نشان داد که میدان فردوسی در حالت تدافعی قرار دارد. عواملی چون مردگی شبانه میدان فردوسی،آلودگی ها، فرسوده بودن فضایی، رنگ و نورپردازی نامطلوب و ... امنیت فضا را با چالش روبرو ساخته است. در ادامه بابهره گیری از تکنیک SWOT راهبردهایی چون توسعه کاربری های مختلط جهت ایجاد فضاهای سرپوشیده مطمئن وایمن، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی جهت ارتقاء امنیت و پاکیزگی. توسعه کریدور های پیاده در مسیرهای منتهیبه میدان، ارتقاء جذابیت های میدان جهت هویت بخشی و تقویت حس مکان. تجهیز مسیرهای پیاده در تناسب هایزنانه و مردانه و... جهت بهبود امنیت محدوده میدان فردوسی پیشنهاد گردید.کلیدواژه ها
ادراک امنیت، فضاهای شهری، تفاوت جنسیتی، میدان فردوسی تهرانمقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.