استفاده از ابزار بهینه سازی توپولوژی در طراحی معماری با اصول معماری بایونیک (مورد مطالعاتی: لانه بادکنک ماهی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0705
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار زرگران خوزانی

کارشناسی ارشد، گروه معماری، موسسه غیرانتفاعی معماری و هنر پارس، تهران، ایران

چکیده

سازه و معماری همواره دو اصل مهم در طراحی هستند که بر روی یکدیگر تاثیر مستقیم می گذارند. طراحان این حوزه در تلاشهستند که این دو عمل را به طور همزمان انجام دهند. چرا که در قسمت طراحی سازه باید ابتدا فرم کلی ساختمان را در نظرگرفت و طراحی سازه را انجام داد و در قسمت طراحی فرم، باید محل قرارگیری سازه را پیش بینی کرد. در همین راستا یکی ازابزارهای طراحی که به تازگی مورد اختیار مهندسین قرار گرفته است، بهینه سازی توپولوژی می باشد. در بهینه سازی توپولوژیمیتوان حجم ساختمان موردنظر را با واردکردن یک سری اطلاعات پیش فرض به نرم افزار مربوطه داد و نرمافزار پس از بررسیعوامل مختلف، سازهای مستحکم با فرمی متفاوت در اختیار طراحان قرار میدهد. این سازه باتوجه به ارگانیک بودن فرم نهاییبسیار موردتوجه علاقه مندان به حوزه بایونیک قرار گرفته است. ترکیب ایده های طراحی با طراحی سازه از طریق بهینه سازیتوپولوژی، که ابزاری بدون خطا و دارای دقت بالا است، و طرح های ارگانیک و خلاقانه از نظر سازهای به طراحان میدهد، روشیبسیار کارآمد خواهد بود. در این مقاله تلاش شده تا با تلفیق ایده الهام از لانه بادکنک ماهی برای طراحی ساختمان و استفادهاز ابزار بهینه سازی توپولوژی به فرم متفاوت و بهینه ای دست پیدا کرد و از نتایج آن بتوان برای طراحی ساختمانهای آیندهاستفاده کرد. این پژوهش به تشریح مفهوم بهینه سازی توپولوژی در طراحی معماری پرداخته و با معرفی و نوع کارکرد پلاگینtOpos که یکی از افزونه های نرمافزار تخصصی مدلسازی معماری می باشد، تلاش می کند تا زمینه علمی علاقه مندان به اینحوزه را فراهم نماید.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، توپولوژی، ارگانیک ، بایونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.