بررسی پارامترهای معماری جنبشی و موارد استفاده از آن جهت افزایش آسایش بصری و پیشنهاد استفاده ازآن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0557
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل طاهری

دانشجور کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود

الهام سرکرده یی

استادیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی شاهرود

احمدرضا خلیلی

استادیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب

چکیده

هدف این مقاله بررسی گونه خاصی از معماری بهمراه تکنولوژی پیشرفته است که ساختمان هایی که متناسب با رویکردپروژه، نیازهای کاربران، شرایط محیطی و زمانی ، دارای انواع حرکت در اجزای مختلف سیستم از قبیل پوسته و نما، فضاهایداخلی، اجزای سازه و حتی کل ساختمان به صورت یکپارچه هستند را در برمیگیرد. طراحی نما با قابلیت حرکتی بهمراه سازههای کینتیک، امکان طراحی ساختمان ها و سازه ها با توانایی انعطاف پذیری بیشتر با محیط اطراف و پاسخگویی نیازها وخوا سته های کاربران خود را در معماری بوجود آورده است. این ش یوه از طراحی معماری باتوجه به میان رشته ای بودن و تعددفناوری های مورد نیاز با چالش ها یی مواجه است و استفاده از علوم مختلفی مثل مکانیک و الکترونی ک و سازه های پاسخگو باطراحی کینتیک برای اجرایی بودن آن با رویکرد نوین ضروری است.هدف از این پژوهش ارائه پیشنهاداتی برای طراحی معماری پاسوخگو و دسته بندی انواع آن در جهت ایجاد آسایش بصریاست که می تواند کمک به انتخاب سیستم کینتیک مناسب و مطلوب در هر پروژه کند. این بررسی ها نشان داد که می توان بامد نظر قرار دادن مواردی چون نوع مکانیزم و محل حرکت، میزان جنبش، پیکره سیستم، تکنیک های کنترل و نحوه بهرهبرداری از ساختمان، دسته بند ی های متنوعی برای معماری کینتیک ارائه داد که هریک به تنهایی پاسخگو نبوده و جهتعرضه کاربردی ترین پاسخ، نگاه ی جامع به کلیه این موارد راهگشا خواهد بود. این پژوهش همچن ین نشان داد که بکارگیر یسیستم های کینتیک در نمای ساختمان، در استفاده صحیح از نور طبیعی، که یکی از اساسی ترین و ضروری ترین پدیده هادر زندگی انسان است، چگونه میتواند مفید باشد.

کلیدواژه ها

معما ری کینتیک، آسایش بصری، معما ری جنبشی، نمای کینتیک، معماری پاسخگو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.