پژوهشی در سبک شناسی نقاشی گورکانیان هند در دوره جهانگیر شاه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0354
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود ندافی پوریزدی

گروه نقاشی دانشکده هنر، دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران

چکیده

مکتب هند و ایرانی در دوران همایون در سرزمین هندوستان شکل گرفت و در زمان اکبر شاه، دوران اوج خود راتجربه کرد. حضور هنرمندان ایرانی در هند ویژگیهای نقاشی ایرانی را در این مکتب پررنگ نمود. بعدها با تغییرحاکمان محلی (زمامداری اکبر و جهانگیر) و نیز نفوذ فرهنگ و هنر مغرب زمین. عناصر ایرانی در هنر هند کمرنگتر شده و فرنگی سازی و طبیعت پردازی جایگزین آن شد. مسئله اصلی در این مقاله معرفی ویژگیهای سبکشناختی و مضمونی آثار خلقشده در دوران زمامداری جهانگیر در هند میباشد؛ روش تحقیق تاربخی - توصیفی وشیوه گردآوری اطلاعات بصورت اسنادی و کتابخانه ای است. کمرنگ شدن عناصر و شیوه های ایرانی. طبیعت گراییافراطی، واقع گرایی. حضور مضامین بومی هند و نیز مضامین مسیحی از جمله مهمترین ویژگیهای مکتبجهانگیری می باشند. از تغییرات مهم دیگر در این دوران رواج قطعات مستقل و خودبسنده نقاشی و خوشنوپسیاست که تا حد زیادی جای سنت دیرینه کتاب آرایی (که کارکرد اصلی نگارگری و خوشنویسی تا آن زمان بودهاست) را می گیرد. گردآوری و ارائه مجموعه ای این قطعات مستقل در قالب یک مجموعه (مرقع یا آلبوم) این فعالیتهنرمندان درباری را در دوران جهانگیر به خود اختصاص داده بود.

کلیدواژه ها

مکتب هند و ایرانی، مکتب جهانگیری، سبک شناسی، کتاب آرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.