پایش و ارزیابی نقش سازه های بتنی در مدیریت هزینه عملیات اجرایی با رویکرد مدلسازی اطلاعات ساختمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین طوایف

دانشجوی ارشد مهندسی عمران موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

مازیار زرعی چیان

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

سحر علیان

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی رحمان رامسر

چکیده

خرابی پیش از موعد ساختمان و اعضای آن بویژه سازه اصلی و در نتیجه کاهش عملکرد ساختمان، غالبا" بدلیل پیریزودهنگام این اعضاء یا پدیده های طبیعی مانند سیل، طوفان یا زلزله اتفاق میافتد. زیان های غیرقابل جبران بعد خرابیو سختی و پرهزینه بودن روش های مختلف نگهداری و تعمیر جهت بازگرداندن عملکرد ساختمان های آسیب دیده، گواهاین مطلب است که شاید هرگز مجالی برای تعمیر و تقویت این ساختمان ها باقی نماند. توجه به هزینه های ساخت درفاز طراحی و نهایتا" مدیریت بهینه هزینه در فازهای اجرایی بمنظور اتخاذ تصمیمات هزینه ای صحیح در تقویت عملکرداعضای حیاتی ساختمان در آغاز چرخه حیات پروژه برای نیل به خدمت رسانی بی وقفه، بعنوان یک روش نوین میتواند ازشدت خسارات احتمالی کاسته یا از وقوع آن جلوگیری نماید. با توجه به بومی بودن مصالح بتن آرمه و فراوانی استفاده ازسازه های بتنی در کشور (بعنوان سازه اصلی ساختمان)، در این تحقیق سعی شده است بوسیله نرم افزارهای پرکاربردمدلسازی اطلاعات ساختمان شامل: Revit برای بخش معماری (سفتکاری و نازک کاری) و Etabs و Safe برای بخشسازه (فنداسیون، سازه اصلی و سقف)، نقش سازه های بتنی در هزینه های چرخه ساخت بررسی و از نتایج بدست آمدهبرای بهبود باور فعالان این حوزه در خصوص مدیریت هزینه های این چرخه و همچنین ارزیابی عملکرد هزینه ای اعضایحیاتی ساختمان استفاده گردد. در این تحقیق نشان داده شد تهیه و اجرای بتن با کسب تقریبا" % ۵ / ۶ از هزینه کلساخت در جایگاه ششم هزینه ای قرار داشته و مشخصات مکانیکی آن (تنها بوسیله ترکیب با یکی از تکنولوژی های نوینمانند الیاف فولادی) فقط با اختصاص % ۵ / ۱ هزینه بیشتر میتواند بهبود یابد. همچنین جذب % ۳۰ هزینه کل ساختتوسط سازه بتنی و روند نزولی شیب هزینه های سازه با افزایش طبقات جزء نتایج دیگر این تحقیق است.

کلیدواژه ها

سازه بتنی، مدیریت هزینه، مدلسازی اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.