بررسی روش های پالایش خاک های آلوده به هیدروکربن ها و مواد نفتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا معظمی

استادیار، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه زنجان

سروش شایقی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی، - گروه مهندسی عمران، دانشگاه زنجان

چکیده

آلودگی های نفتی یکی از پی آمد های افزایش سریع جمعیت و فرآیند صنعتی شدن می باشد. در حال حاضر نیاز بهجلوگیری از گسترش این آلودگی ها و همچنین پاکسازی مناطق آلوده به شدت احساس می شود. حضور هیدروکربن ها وترکیبات نفتی در خاک میتواند سب ب بروز سمیت برای انسان و سایر موجودات زنده و نیز آلودگی آبهای زیرزمینی شود،بنابراین حذف این ترکیبات از محیط زیست، امری الزامی است. آلودگی خاک به ترکیبات نفتی به دلیل دارا بودن موادشیمیایی و خطرناک از دغدغه هایی است که محیط زیست، انسان و سایر موجودات زنده را با مشکل مواجه نموده است ویافتن روش های مقابله با آن از اهمیت زیادی برخوردار است . امروزه ر وش های زیادی برای رفع آلودگی در خاک ابداع وارائه شده است. در این تحقیق ابتدا به بررسی روش زمین پالایی و گیاه پالایی و سپس معرفی انواع شیوه ها و گیاهانموثر برای پالایش خاک های آلوده نفتی پرداخته می شود، در ادامه روش زیست پالایی توسط بقولات معرفی میشود.پالایش شیمیایی خاک به کمک حذف فوتوکاتالیستی با استفاده از نانو ذرات و تابش نور فرابنفش روش دیگری است. درنهایت به بررسی روش فیزیکی که زیر شاخه های متعددی از جمله فرآیند الکتروکینتیک، شیوه های مختلف خاکشویی وروش استخراج بخارات آلاینده ها (SVE) که در میان روش های فیزیکی معرفی شده ارزان تر است و بازدهی بالاتری دراستخراج و پالایش خاک های آلوده هیدروکربنی و نفتی دارد پرداخته می شود .

کلیدواژه ها

خاک آلوده، مواد نفتی، گیاه پالایی، زیست پالایی، پالایش شیمیایی، پالایش فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.