بررسی ارتباط بین خصوصیات هندسی ترک خوردگی ناشی از جمع شدگی خمیری در روسازی های بتنی حاوی الیاف ماکرو پلی پروپیلن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا بوستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران -راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران-شمال، تهران، ایران

هانیه متولی کسمائی

کارشناس ، مهندسی عمران-عمران ،مازندران،دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه مازندران- پردیسان، مازندران، ایران

چکیده

ترک خوردگی ناشی از جمع شدگی خمیری یکی از انواع شایع ترک خوردگی در روسازی های بتنی است. استفاده از الیافمختلف یکی از روش های کنترل و کاهش ترک در بتن است. بررسی ارتباط بین مشخصات ترک خوردگی ناشی از جمعشدگی خمیری در روسازی های بتنی حاوی الیاف، در شناخت بهتر این نوع ترک خوردگی و کاهش آن اهمیت دارد.تحقیق حاضر به بررسی ارتباط بین خصوصیات هندسی ترک خوردگی ناشی از جمع شدگی خمیری در روسا ز ی های بتنی، حاوی الیاف ماکرو پلی پروپیلن می پردازد. پس از تعیین نسبت های اختلاط بتن روسازی بتنی مطابق با ضابطه ی ۷۳۱الیاف ماکرو پلی پروپیلن در مقادیر ۰، ۰.۹، ۱.۸ و ۲.۷ کیلو گرم بر متر مکعب استفاده گردید. ترک خوردگی ناشی از جمع شدگی مطابق با روش استاندارد ASTM C۱۵۷۹ ارزیابی شده و مشخصات هندسی ترک خوردگی شامل متوسطعرض ترک خوردگی، طول ترک خوردگی و مساحت ترک خوردگی با استفاده از روش تحلیل تصاویر دیجیتال تعیینگردید. نتایج نشان داد که تغییر متوسط عرض ترک خوردگی باعث تغییر در رفتار طول و مساحت ترک خوردگیمی گردد. طول ترک خوردگی و مساحت ترک خوردگی با تغییر متوسط عرض ترک خوردگی به ترتیب حداکثر تا میزان۱۵ و ۸۶ درصد تغییر می کند. دیده شده که تغییر متوسط عرض ترک خوردگی تاثیر بیشتری بر تغییر مساحت ترکخوردگی دارد . پس از رسیدن عرض ترک خوردگی به میزان مشخص، روند افزایشی مساحت تر ک خوردگی، کاهشمی یابد. همچنین، مشاهده شد که تغییر متوسط عرض ترک خوردگی از طول آن بیشتر است.

کلیدواژه ها

روسازی بتنی، جمع شدگی خمیری، مشخصات هندسی ترک خوردگی، الیاف ماکرو پلی پروپیلن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.