بررسی شیوع ناهنجاری های ستون فقرات و ارتباط آن با عادت استراحتی از لحاظ ویژگی های آنتروپومتریکی و ارگونومیکی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر استان کردستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه کودکان استثنایی، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEC-13-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل فراهانی

Payame Noor University

آذر آقایاری

Payame Noor University

لقمان کشاورز

Payame Noor University

ایران روحی

دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان شیوع ناهنجاری­های ستون فقرات و ارتباط آن با عادت استراحتی از لحاظ ویژگی­های آنتروپومتریکی و ارگونومیکی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر استان کردستان بود. روش: جامعه آماری، همه ۴۴۰ کودک ۱۷-۱۱ سال کم توان ذهنی آموزش پذیر  استان کردستان بود. بر اساس جدول مورگان ۲۰۵ نفر به طور تصادفی- خوشه­ای برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه و معاینه بالینی بدست آمد. برای تجربه و تحلیل اطلاعات جمع­آوری شده از آمار توصیفی و استنباطی از جمله مجذور کای با بهره­گیری از نرم افزارSPSS  استفاده شد. یافته­ها : یافته­های پژوهش نشان داد که در بین نمونه­ها میزان شیوع لوردوز ۶۵%، کیفوز۱۳%، اسکولیوز ۴% و پشت صاف ۶ % می­باشد. بین ناهنجاری­های ستون فقرات با قد، وزن، شاخص توده بدن، نوع تشک و بالش مورد استفاده و همچنین بین کیفوز با خوابیدن به روی شکم، بین اسکولیوز و خوابیدن بر روی پهلو، و پشت صاف با خوابیدن بر پشت ارتباط معناداری وجود ندارد. اما بین لوردوز و خوابیدن بر روی شکم ارتباط معناداری وجود دارد. نتیجه­گیری: کودکان کم توان ذهنی نابهنجاری­های ستون فقرات قابل ملاحظه­ای دارند که مستلزم مداخلات مختلف است.

کلیدواژه ها

Abnormality, Spinal Column, Mentally Retarded Children, Anthropometric, Ergonometric, ناهنجاری های وضعیتی, ستون فقرات, کودکان کم توان ذهنی, آنتروپومتریکی, ارگونومیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.