همخوانی ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم پزشکی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-5-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین شکورنیا

Department of Immunology, Faculty of Medicine, Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran

مریم طاهر زاده

Department of Evaluating, Studies Management & Education Development,

عطاا... غدیری

Department of Immunology, Faculty of Medicine, Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran

چکیده

اهداف: بررسی اعتبار ارزشیابی های دانشجویی می تواند در پذیرش نتایج این ارزشیابی ها نزد اساتید و مدیران موثر باشد. هدف این مطالعه بررسی همخوانی ارزشیابی هایی اساتید توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم پزشکی بود.   روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی نمرات ارزشیابی ۲۳ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که در سال تحصیلی ۱۳۸۹ در دانشکده پزشکی به آموزش و تدریس اشتغال داشتند، مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان مشتمل بر ۱۵ سئوال ۵گزینه ای با مقیاس نمره گذاری لیکرت بود. ۱۵ دانشجوی سال ششم پزشکی (انترن) که در شرف فارغ التحصیلی بودند و هیچ گونه ارتباطی با اساتید علوم پایه نداشتند به عنوان فارغ التحصیل پرسش نامه های ارزشیابی را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۸ و آزمون های T زوجی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.   یافته ها: میانگین کلی نمرات ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان، اختلاف معنی داری نداشت (۴۵/۰=p) و همبستگی بین آنها مثبت و معنی دار بود. ضریب همبستگی بین نمرات ارزشیابی اساتید زن و مرد توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان به ترتیب ۵۸۱/۰=r و ۶۱۱/۰=r بود که از نظر آماری معنی دار بود (۰۱۶/۰=p). نتیجه گیری: همبستگی بالایی بین نمرات ارزشیابی اساتید توسط فارغ التحصیلان و دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه وجود دارد که بیانگر ثبات نمرات ارزشیابی اساتید و اعتبار نتایج ارزشیابی های دانشجویی است.

کلیدواژه ها

Consistency, Evaluation of Professors, Students, Graduates, همخوانی، ارزشیابی استاد، دانشجویان، فارغ التحصیلان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.