تاثیر فیلتر فرکانسی اطلاعات دیداری بر جلب توجه؛ کاربست یافته های علوم اعصاب شناختی در آموزش الکترونیکی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 7، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-7-3_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 107
نویسندگان
Psychology Department, Educational Sciences & Psychology Faculty, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
Psychology Department, Educational Sciences & Psychology Faculty, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
Psychology Department, Educational Sciences & Psychology Faculty, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
چکیده
اهداف: وجوه متفاوت اطلاعات بینایی به وسلیه فرکانسهای متفاوتی به سیستم بینایی ارسال می گردد. بدین نحو که جزئیات تصویر به وسیله فرکانس بالا و کلیات آن به وسیله فرکانس پایین انتقال مییابد. هدف از این مطالعه بررسی تفاوت توجه به تصاویر فیلترشده و بدون فیلتر اطلاعات در دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی بود. روش ها: این پژوهش مقطعی مقایسه ای در دانش آموزان مقاطع ابتدایی و راهنمایی ۲ منطقه شهر تهران در سال ۱۳۹۱ انجام شد. نمونه ها به روش در دسترس انتخاب شدند و مجموعا ۱۳۲ دانش آموز از ۳ مدرسه ابتدایی و راهنمایی در این مطالعه شرکت نمودند. برای جمع آوری داده ها از آزمون اصلاح شده دات پروب تصویری استفاده شد. داده ها به نرمافزار SPSS ۱۸ وارد شدند و با توجه به اینکه یک گروه و ۳ نوع فیلتر فرکانسی مختلف وجود داشت، برای بررسی تفاوت توجه به این ۳ نوع فیلتر از آزمون آماری اندازه گیری های مکرر استفاده شد. یافته ها: میانگین درستی پاسخ آزمودنی ها در حالت نمایش همخوان در فرکانس پایین (۱۰/۲±۹۶/۱۸) و در حالت ناهمخوان بدون فیلتر (۸۱/۱±۰۴/۱۷) بیشتر بود. میانگین زمان واکنش آزمودنی ها در حالت نمایش همخوان در فرکانس بالا (۳۶/۰±۶۵/۰) و در حالت ناهمخوان بدون فیلتر (۳۳/۰±۵۹/۰) بیشتر بود. بین آزمودنی ها در درستی پاسخ و زمان واکنش به انواع محرک های ارایه شده با توجه به همخوان یا ناهمخوان بودن نمایش تفاوت معنی دار وجود داشت. نتیجه گیری: تصاویر با فیلتر فرکانسی پایین به صورت دقیق تر و سریع تر از تصاویر با فیلتر فرکانسی بالا و بدون فیلتر در کودکان و نوجوانان عادی پردازش می شوند و مانند بزرگسالان گرایش به استفاده از فیلتر فرکانسی پایین بیشتر از بالاست.کلیدواژه ها
Attention, Schools, Students, Data Display, توجه, مدرسه, دانش آموزان, نمایش اطلاعاتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.