رابطه بین سبک های تدریس اعضای هیات علمی و سازگاری اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-8-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره عزیزی نژاد

Educational Sciences Department, Human Sciences Faculty, Tehran Branch, Payame Noor University, Tehran, Iran

نازیلا غفار شجاع

Educational Sciences Department, Human Sciences Faculty, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran

حقیقت حیدری بی صفر

Management Department, Human Sciences Faculty, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran

حسین جناابادی

Educational Sciences Department, Education and Psychology Faculty, Sistan and Balochestan University, Zahedan, Iran

چکیده

اهداف: اساتید به عنوان یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین افراد در زندگی دانشجویان، نقش مهمی در زندگی شخصی و اجتماعی آنها دارند. سازگاری اجتماعی به عنوان مهم ترین نشانه سلامت روان، از مباحثی است که در دهه های اخیر، توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. هدف تحقیق حاضر، بررسی رابطه بین سبک های تدریس اعضای هیات علمی و سازگاری اجتماعی دانشجویان بود. ابزار و روش ها: این پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است که در سال ۱۳۹۳ انجام شد. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان سال اول و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بودند. با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ۲۲۰ نفر از اعضای هیات علمی و ۳۵۰ نفر از دانشجویان برای مطالعه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات، دو پرسش نامه استاندارد سبک های تدریس گراشا و شخصیت سنج کالیفرنیا مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس انجام شد. یافته ها: بین سبک های تخصص گرا (۱۵/۰=r؛ ۰۴۲/۰=p)، اقتدارگرا (۱۴/۰=r؛ ۰۲/۰=p)، مدل گرا (۱۷/۰=r؛ ۰۳/۰=p) و تسهیل کننده (۲۱/۰=r؛ ۰۳۲/۰=p) با سازگاری اجتماعی دانشجویان رابطه معنی دار وجود داشت، ولی سبک انتخابی ارتباط معنی داری با سازگاری اجتماعی نداشت (۱۸/۰-=r؛ ۲۳/۰=p). بین مدرک تحصیلی (۲۷۴/۰=p) و سابقه کار (۵۸۳/۰=p) اعضای هیات علمی با روش تدریس، رابطه معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: سبک های تدریس تخصص گرا، اقتدارگرا، مدل گرا و تسهیل کننده با سازگاری اجتماعی دانشجویان رابطه دارد، ولی بین سبک تدریس انتخابی با سازگاری اجتماعی دانشجویان رابطه ای مشاهده نمی شود.

کلیدواژه ها

Teaching, Faculty, Social Adjustment, Students, Medical, تدریس, اعضای هیات علمی, سازگاری اجتماعی, دانشجویان پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.