دیدگاه جدید نانوالیاف: تکنیک ها و کاربردها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای در نانو فناوری
  • کد COI اختصاصی: NANOB06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر عبدالهی

دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

سوسن صالحی

دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

شراره نوروزی

دانشکده علوم، گروه شیمی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ا یران

چکیده

نانوالیاف به عنوان دسته ای از نانومواد با فطر مقطع از ده ها تا صدها نانومتره سطح ویژه، چگالی کم، و همچنین حجممنافذ بالا و اندازه منافذ قابل کنترل. که ممکن است در ساختارهای دیگر وجود نداشته باشد. در مرکز فناوری نانو قرارگرفته اند. در نتیجه، ویژگی های نشان داده شده. نانوالیاف نبافته را به عنوان مواد مناسب برای کاربردهای گسترده تبدیلمی کند. سنتز الیاف نانو از پلیمرهای طبیعی و سنتزی. فلزات. نیمه هادی هاء مواد کامپوزیتی» مواد مبتنی بر کربن منجربه چشم اندازی جدید در زمینه های علمی و مهندسی شده است. بیشتر تکنیک ها که شامل روش های مرسوم و مدرنهستند برای ساخت الیاف نانو از این مواد در دسترس هستند. برخی از آنها برای مدت طولانی مورد استفاده قرار می گیرندو برخی تکنیک های نوظهور برای تولید بسترهای انعطاف پذیر هستند. در این میان. الکتروریسی به دلیل بهره وری بالا،سادگی، هزینه کم، قابلیت تکرارپذیری و پتانسیل استفاده از آن در سطح صنعتی به عنوان یکی از بالقوه ترین فرآیندها درفناوری نانو محسوب می شود. الکتروریسی روشی مفید و راحت برای تولید الیاف فوق نازک است. به دلیل پتانسیلی کهبرای تولید الیاف با مورفولوژی های مختلف دارد. توجه جامعه علمی را به خود جلب کرده است. این بررسی وضعیت فعلی وتوسعه آینده فناوری نانوالیاف را با تاکید بر سنتز و کاربردهای آن بررسی می کند. ابتدا ما به طور خلاصه استراتژی هایمختلف در سنتز نانوالیاف به ویژه الکتروریسی، را برای کاربردهای خاص را معرفی می کنیم. سپس نگاهی به استراتژی هاینوظهور سنتز نانوالیاف، مانند چرخش دمشی محلول. چرخش جت گریز از مرکز، و الکتروهیدرودینامیک و .. می اندازیم.سپس نمای کلی از تکنیک های مختلف سنتز نانوالیاف در حال ظهور همراه با کاربردهای آنها در سه موضوع اصلی انرژی،آب و محیط زیست و مراقبت های بهداشتی در چند سال گذشته است. پس از آن، مروری بر کاربردهای نانوالیاف نوظهور ازجمله استفاده از آنها در حوزه تولید و ذخیره سازی انرژی. تصفیه آب و اصلاح محیط زیست، کشاورزی. مراقبت هایبهداشتی و مهندسی زیست پزشکی به طور خلاصه مورد بحث قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

نانوالیاف، ا لکتروریسی، نانومواد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.