نقش معماری در احیای فرهنگ اصیل ایرانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN11_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب شهرجردی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران

حدیث عابدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران

محمود تیموری

استادیارگروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی اراک رشته معماری ، اراک ، ایران

چکیده

معماری با بنا ارتباط دارد و بناها بخشی از فرهنگ اند، بنا کتاب گردو غبار گرفته ای است که باید به سراغش رفت و آن رامطالعه کرد.در این صورت است که ما را از فرهنگ سازندگانش آگاه می کند و از هویت جامعه ای که در آن بناشده ،خبر می دهد.معماری امروز آن شان و منزلتی را ندارد که در گذشته در بناها چشم می خورد.در اسناد و کتب معماری گذشته نیز که بنگریم می بینیمکه درباره عمارت هایی سخن گفته شده و از ویژگی های معماری آن دچار بهت شده اند که برای ما چندان ملموس نیست.در معماریمعاصر ما ، بناهای شهر آنچنان نمود فرهنگی و هویتی ندارند و بیشتر مجموعه ای است از برجهای سربه فلک کشیده، ساختمانهاییبا نمای آلومینیومی، واحد های آپارتمانی با هویتی مبهم و... زیبایی هایی که آمیخته با فرهنگ اصیل ایرانی بود و هویت مارا نشان میداد حالا در حال فراموشی است. از زیبایی های معماری خانه های معمولی و عمارت های اشرافی تا معماری بازارها ، تکیه ها ، مساجدو امامزاده ها، حیف است که فراموش شوند.همین امر موجب انتخاب این موضوع برای پژوهش ما شده است.پژوهش حاضر با بازبینیدر اصول معماری اصیل ایرانی و استفاده از آن در معماری معاصر و نقش آن در احیای فرهنگ ، با روش توصیفی – تحلیلی و روشگردآوری اطلاعات به صورت مطالعات کتابخانه ای انجام شده است . با مطالعه دقیق در معماری ایرانی و اصول طراحی در می یابیمکه هیچیک از الگوهای معماری ایرانی بی علت نبوده است.با پژوهش نسبت به این اصول و تزریق آن به معماری امروز می توانیممعماری بناها را از غرب زدگی و آشفتگی رها کنیم و آرامش نهفته در معماری اصیل کشورمان را به مردمان خود هدیه دهیم.

کلیدواژه ها

معماری ، فرهنگ ایرانی ، معماری ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.