بازنگری لزوم جایگاه عرصه بینابینی در مجموعه های مسکونی امروز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN11_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلناز شمسایی

کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، ایران

پیمان پوستین دوز

کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، ایران

چکیده

با توجه به شرایط امروز، افزایش تراکم جمعیتی و تعدد واحدهای مسکونی در کنار هم به صورت مجموعه هایمسکونی، اهمیت فضاهای بینابینی (حدفاصل بیرون ودرون) به شدت کاهش یافته است. فضاهای بینابینیساختمان های مسکونی، بستری برای پیوستگی و وقوع پیوند های همسایگی است؛ فضاهایی که علاوه بر تامیننور و روشنایی، به عنوان فرصتی برای ارتباط بیشتر با طبیعت و مکانی برای تعاملات اجتماعی در جهت ارتقاکیفیت فضایی ساکنان می باشد. تحقیقات اخیر نشان می دهد، طراحی و ساختار دادن به مجموعه های مسکونینقشی تعیین کننده در بهبود روابط ساکنین دارد، از آنجایی که امروزه در مجموعه های مسکونی مراتب رسیدندر عرصه بینابینی پس از عبور از خیابان، کوچه و پاگرد طبقات، منقطع شده و این عرصه دیگر از یادها رفتهاست. این مقاله محور اصلی بحث خود را بازنگری لزوم جایگاه عرصه بینابینی در مجموعه های مسکونی امروزبرای بهبود کیفیت فضای زندگی استوار ساخته است. با مروری بر ادبیات و مبانی نظری سکونت، مسکن، عرصهبینابینی در محیط های مسکونی بر مبنای پژوهش های اسنادی در قالب کتب، مطالب و مقالات منتشرشده، اینمقاله با گزینش مطالب موردبررسی، چارچوبی متناسب از راهبردهای عرصه بینابینی در مجموعه های مسکونیپیشنهاد می نماید. نتایج تحلیل ها نشان می دهد جهت رسیدن به راهکارهای مناسب برای خلق فضای بینابین درراستای ارتقاء کیفیت فضا ویژگی های فضا لازم است، روابط فضایی به عنوان ترکیبی از عوامل کالبدی-محیطی،عوامل عملکردی-رفتاری و عوامل ادراکی- معنایی تعریف شوند، علاوه بر این عواملی از جمله تعامل اجتماعی،قلمرو و محرمیت، هویت و امنیت از ویژگی های مهمی می باشد که لازم است رعایت گردد.

کلیدواژه ها

سکونت، مسکن، مجموعه مسکونی، عرصه بینابینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.