تاملی بر تاثیر نقش کاربر در فرایند طراحی یکپارچه به عنوان یک فرایند مشارکتی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENGIN11_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 173
نویسندگان
کارشن اس ارشد مهندسی معماری دانشگاه زنجان
کارشن اس ارشد مهندسی معماری دانشگاه زنجان
چکیده
فرایند طراحی هر پروژه از مهمترین و اصلی ترین بخش های هر پروژه است. از جمله فرایند طراحی که امروزهاستفاده میشود فرایند مبتنی بر همکاری و مشارکت همه ی اعضای تیم در همه مراحل فرایند میباشد. در زمرهاین فرایندها که امروزه در دنیا به کار گرفته می شود، فرایند طراحی یکپارچه است. این فرایند مبتنی بر همکاریو مشارکت همه اعضای تیم مربوط به ساخت و طراحی یک پروژه بوده و همچنین سبب صرفه جویی در هزینهو زمان و ارتقاء کیفیت اجرا میگردد. اگر فرایند طراحی یکپارچه را از دسته طراحی های مشارکتی بدانیم، نقشکاربر در فرایند طراحی و حضور او در مراحل مختلف پروژه اهمیت می یابد. در نظر گرفتن کاربر در روندطراحی و تولید معماری به عنوان محصولی که در نهایت به کاربران آن تعلق دارد، امری ضروری است و کاربرجایگاه تاثیرگذاری بر نتیجه یک پروژه دارد. اما در فرایند طراحی یکپارچه نقش کاربر تعیین نگردیده و به عنوانفردی که در آن پروژه زندگی خود را خواهد ساخت، جایگاهی معین نشده و این خلا را میتوان در روندطراحی یافت که پیشنهادات و نظرات و نیاز های کاربر چه تاثیری می تواند بر نتیجه نهایی و رضایت او از اجراپروژه داشته باشد.این پژوهش به بررسی و معرفی طراحی مشارکتی و فرایند طراحی یکپارچه به عنوان طراحی بر اساس همکاریمی پردازد و در آن تاملی بر تاثیر نقش کاربر در فرایند طراحی یکپارچه دارد. نتیجه این پژوهش نشان میدهد کهکاربر از ابتدای فرایند طراحی یکپارچه و در مرحله پیش از طراحی با ارائه الزامات و نیاز خود به طراح و درمراحل بعدی با ارائه نظرات و پیشنهادات خود در طراحی و حتی در نحوه اجرا میتواند بر کیفیت فضایی که درآن سکنی خواهد گزید، تاثیرگذار باشد.کلیدواژه ها
طراحی مشارکتی، فرایند طراحی یکپارچه، کاربر، کیفیت فضامقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.