تاثیر تمرین تناوبی شدید و مصرف کورکومین بر بیان ژن کاسپاز ۳ و ۹ کاردیومیوسیت های موش های نر مدل سکته قلبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 27، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-27-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا روزبهانی

Department of Exercise Physiology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, I.R. Iran.

صالح رحمتی احمدآباد

Department of Physical Education, Pardis Branch, Islamic Azad University, Pardis, I.R. Iran.

چکیده

سابقه و هدف: آپوپتوز یک فرایند سلولی محافظت کننده است و فعالیت بدنی و کورکومین ممکن است برخی از مسیرهای پیام رسانی مربوط به آپوپتوز را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر تمرین تناوبی شدید و مصرف کورکومین بر بیان ژن کاسپاز ۳ و ۹ میتوکندریایی کاردیومیوسیت موش های نر مدل سکته قلبی بود. مواد و روش ها: ۳۲ سر موش صحرایی نر مبتلا به آنفارکتوس میوکارد به طور مساوی و تصادفی به ۴ گروه (۸ تایی) تمرین تناوبی با شدت بالا، مکمل، کنترل و مکمل+تمرین تقسیم شدند. گروه­ های تمرینی به مدت ۸ هفته تحت تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا (۱۰ وهله فعالیت ۴ دقیقه ای با شدت ۹۰-۸۵ درصد VO۲max) قرار گرفتند. مقدار ۱۵ میلی گرم کورکومین خالص به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، ۵ روز در هفته و به صورت گاواژ به گروه های مکمل و تمرین+مکمل داده شد. تمامی موش های صحرایی، ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، توسط تزریق درون صفاقی کتامین و زایلازین بیهوش گردیدند، سپس جراحی و تشریح موش ­های صحرایی انجام شد. نتایج: تحلیل آماری بیانگر کاهش معنی­دار در بیان ژن کاسپاز ۳ و ۹ در گروه تمرین و تمرین+مکمل نسبت به دو گروه کنترل و مکمل بود. نتیجه گیری: تمرین تناوبی شدید و مصرف کورکومین به کاهش آپوپتوز میتوکندری عضله قلبی منجر می­شوند. یافته­ های حاضر نشان داد که بیان کاسپاز ۳ و کاسپاز ۹ در بافت قلبی فاکتوری تمرین پذیر است.

کلیدواژه ها

HIIT, Curcumin, Cardiac infarction, Apoptosis, Rat, تمرین تناوبی با شدت بالا, کورکومین, انفارکتوس قلبی, آپوپتوز, موش صحرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.