میزان نیاز به درمان ریشه در دندان های مولر دایمی اول فک بالا و پایین در دانش آموزان۷ تا ۱۱ ساله منطقه ۶ تهران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SJSPH-5-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه خدمت

مهدی بحرینی

چکیده

زمینه وهدف: تحقیقات نشان می دهد که مولرهای دایمی اول بیشترین دندانهایی هستند که مورد درمان ریشه قرار می گیرند مطالعات اپیدمیولوژیک متعددی در مورد شیوع پوسیدگی این دندانها در دانش آموزان نقاط مختلف کشور انجام شده است ولی تاکنون مطالعه ای در مورد میزان نیاز به درمان ریشه دندانها از جمله مولرهای دایمی اول در ایران صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه تعیین میزان نیاز به درمان ریشه در مولرهای دایمی اول فک بالا و پایین در دانش آموزان ۱۱- ۷ ساله منطقه ۶ تهران و ارتباط آن با عوامل سن، جنس دانش آموزان و میزان تحصیلات والدین آنها می باشد. روش کار: تعداد ۸۸۵ دانش آموز ۱۱-۷ ساله شامل ۵۷۲ دختر و ۳۱۳ پسر از ۱۲ مدرسه منطقه ۶ تهران از نظر میزان نیاز به درمان ریشه دندانهای مولر اول مورد مطالعه قرار گرفتند. بعد از ثبت مشخصات هر دانش آموز ، دندانها با استفاده از آینه و سوند معاینه شدند. بر روی دندانهای مشکوک به درگیری پالپ، آزمایش های گرما و سرما انجام می شد و در موارد لزوم بیمار جهت تهیه رادیوگرافی پری آپیکال به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارجاع می گردید. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون های Chi-square و Mann-whitneyمورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج : ۲۶ نفر (۳%) از دانش آموزان نیاز به درمان ریشه در دندان های مولر اول فک ها داشتند که شامل ۱۸ دندان مولر اول در فک پایین و ۸ دندان مولر اول در فک بالا بود. ارتباط معنی داری بین نیاز به درمان ریشه در مولرهای اول فکین با سن دانش آموزان (۰۱۵/۰= P)، میزان تحصیلات پدر (۰۰۱/۰=P) و میزان تحصیلات مادر (۰۰۸/۰=P) آنها مشاهده شد ولی بین جنس دانش آموزان و نیاز به درمان ریشه رابطه معنی داری وجود نداشت. نتیجه گیری : با توجه به افزایش قابل توجه میزان نیاز به درمان ریشه با افزایش سن و درصد قابل توجه دندانهای مولر اول فک پایین نیازمند درمان ریشه استفاده از روشهای پیشگیری نظیرمسدود کردن سوراخها وشیارها (Pit and fissure sealant therapy) ودرمان با فلوراید در ابتدای رویش این دندانها بخصوص در فک پایین به مسوولان بهداشت دهان و دندان، دندانپزشکان و والدین توصیه می شود.

کلیدواژه ها

First permanent molar,Endodontic treatment need,Dental caries,Students, مولر دایمی اول،، نیاز به درمان اندودانتیک،پوسیدگی دندان،دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.