تاثیر ارتفاع پاشنه ی کفش بر روی ثبات وضعیتی ایستا و پویا در زنان جوان سالم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJSPH-9-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آویشا نوروزی لرکی

کارشناس ارشد، شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مینو خلخالی زاویه

دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

عباس رحیمی

دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

صدیقه سادات نعیمی

دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

سید مهدی طباطبایی

دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

چکیده

زمینه و هدف: پوشیدن کفش های پاشنه بلند ارتفاع مرکز ثقل را بیشتر کرده و خط ثقل بدن نیز از مرکز سطح اتکا دور می گردد؛ لذا می توان گفت تعادل بدن در معرض خطر قرار خواهد گرفت. در این پژوهش اثر چند ارتفاع پاشنه ی کفش بر روی ثبات ایستا و پویا در افراد جوان مورد بررسی قرارگرفته است. روش کار: در این مطالعه شبه تجربی به روش اندازه گیری مکرر، در ۳۶ دختر سالم شاخص های ثبات پویا به وسیله دستگاه ثبات سنج بایودکس و ثبات ایستا به وسیله آزمون Clinical Test of Sensory Interaction and Balance تغییر یافته ارزیابی شد. اندازه گیری ها به طور تصادفی در چهار وضعیت پابرهنه و پوشیدن کفش های پاشنه ۳، ۵ و ۷ سانتیمتری انجام گرفت. نتایج: میانگین شاخص ثبات ایستا در حالت های مختلف آزمون در مقایسه هر سه وضعیت کفشی با وضعیت پابرهنه تفاوت معنی دار آماری داشت و در حالتهای چشم بسته پاشنه ۷ سانتی ناپایدارترین بود. از نظر ثبات پویا نیز پاشنه ۷ سانتیمتری ناپایدارترین در بین وضعیت های آزمون بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه افزایش بی ثباتی با بالارفتن ارتفاع پاشنه را مورد تایید قرار می دهد. در مجموع می توان پاشنه ۳ سانتیمتری را به عنوان پاشنه ی بهینه از نظر ثبات در هر دو شرایط ایستا و پویا معرفی نمود.

کلیدواژه ها

Static stability, Dynamic stability, Shoe heel, Young women, Repeated measures, وضعیت, ثبات ایستا, ثبات پویا, پاشنه ی کفش, زنان جوان, اندازه گیری مکرر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.