تبیین تجارب دانش آموزان در زمینه عوامل موثر در ایجاد پوسیدگی دندان: مطالعه ای با رویکرد کیفی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJSPH-10-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو فلاحی

دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

فضل ا... غفرانی پور

دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

فضل ا... احمدی

دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

بهشته ملک افضلی

دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شهید بهشتی

ابراهیم حاجی زاده

دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

زمینه و هدف: بیماری های دهان و دندان فعالیت های فرد را در مدرسه، محل کار و یا در منزل محدود کرده و موجب از دست رفتن میلیونها ساعت کاری و تحصیلی در سراسر جهان می گردند. با توجه به اهمیت دوره نوجوانی جهت شکل گیری رفتارهای بهداشتی و تبیین تجارب آنان در زمینه بیماریهای دهان و دندان مطالعه حاضر با هدف تبیین عوامل موثر در ایجاد پوسیدگی دندان از نگاه دانش آموزان انجام شد. روش کار: این مطالعه با رویکرد کیفی در ۱۸ دانش آموز مقطع راهنمایی شهر تهران از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته با استفاده از نمونه گیری مبتنی بر هدف انجام گرفت. پس از کسب رضایت آگاهانه، دادها جمع آوری، ضبط، دست نویس و به روش تحلیل محتوا مرسوم تجزیه و تحلیل گردید. جهت حمایت از صحت و استحکام دادها، معیار مقبولیت، تایید پذیری و انتقال پذیری لحاظ شد.    نتایج: از تجزیه و تحلیل مصاحبه ها طبقات تعاملات خانوادگی در سلامت دندان، جایگاه مدرسه در مراقبت دهان و دندان، نقش دندانپزشک در مراقبت از دندان و تاثیر آموزش در مراقبت از دندان به عنوان عوامل موثر در مراقبت استخراج و درون مایه عوامل تاثیر گذار در مراقبت دهان و دندان در داده های مطالعه از تاکید بیشتری برخودار شد. نتیجه گیری: استفاده از تجربیات دانش آموزان در این مطالعه می تواند در گسترش جو حمایت و اعتماد متقابل دانش آموزان و دندانپزشکان، ارایه خدمات بیشتر در مدارس از طریق سازمانهای ذی نفع، تدوین و اصلاح برنامه های آموزشی و توجه بیشتر به نقش حیاتی والدین کمک نموده و نهایتا نتایج این مطالعه می تواند زمینه ساز مداخلات آموزشی ارزشمند در حیطه سلامت دهان و دندان باشد.

کلیدواژه ها

Students, Qualitative Research, Oral and Dental Health, Dental Caries, دانش آموزان, رویکرد کیفی, سلامت دهان و دندان, پوسیدگی دندان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.