ارزیابی توانمندسازی روانشناختی مدیران و تاثیر آن بر نگرش آنان به برنامه ریزی استراتژیک در معاونت توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی، دوره: 9، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_IIESHRM-9-34_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 45
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر بیک زاد

دانشگاه آزاد اسلامی بناب

سید نادر رضوان

اداره تشکیلات و روش های وزارت نفت

علی یاوری

شرکت گاز بناب

چکیده

هدف کلی تحقیق حاضر ارزیابی توانمندسازی روانشناختی مدیران و تاثیر آن بر نگرش آنان به برنامه­ریزی استراتژیک در معاونت توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران میباشد. برای این منظور، توانمندسازی روانشناختی مدیران بر اساس نظریه وتن و کمرون (۱۹۹۸) در پنج بعد؛ احساس شایستگی، احساس خودمختاری، احساس معنی­داری، احساس اعتماد و احساس موثر بودن و نگرش به برنامه­ریزی استراتژیک بر اساس مدل دینجر، تات­اوغلو و گلایستر (۲۰۰۶) تعریف شده و فرضیات تحقیق را شکل داده است. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران شاغل در معاونت مذکور به تعداد ۵۴۲ نفر بوده است. حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران ۲۲۵ نفر برآورد و نمونه تحقیق به روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای انتخاب شده است. ابزار جمع­آوری اطلاعات پرسشنامه می­باشد. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای سوالات مربوط به پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی مدیران و نگرش به برنامه­ریزی استراتژیک به­ترتیب ۸۸۹/۰ و ۹۰۹/۰ کسب گردید. برای تجزیه و تحلیل داده­های آماری از آزمونهایt  تک­گروهی، کلموگروف-اسمیرنف، همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. نتایج حاصل حاکی از آن است که توانمندسازی روانشناختی مدیران بالاتر از حد متوسط می باشد . همچنین نتایج تحقیق نشان داد که سه بعد احساس شایستگی(۲۸۷/۰)، احساس خودمختاری(۱۸۲/۰) و احساس معنی­داری(۵۶۷/۰) بر نگرش آنان به برنامه­ریزی استراتژیک موثر بوده ولی تاثیر دو بعد دیگر ؛ یعنی، احساس اعتماد و موثر بودن بر نگرش آنان به برنامه­ریزی استراتژیک در معاونت توسعه منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران مورد تایید واقع نگردید.

کلیدواژه ها

Attitude, NIOC, Psychological Empowerment of Managers, Strategic Planning., برنامه ریزی استراتژیک, توانمندسازی روانشناختی, شرکت ملی نفت ایران, نگرش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.