ترکیب شیمیایی بیوتیت راهنمای تعیین پتروژنز گرانیتوئیدهای ماهر آباد، دهنو، قشلاق، خواجه مراد و نجم آباد، ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCM-18-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن کریم پور

دانشگاه فردوسی مشهد

چاک استرن

محراب مرادی

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بیوتیت فراوانترین کانی فرومنیزم­دار سنگهای گرانیتوئید جهت تعیین موقعیت تکتونیکی، نوع ماگما و تعیین سری مگنتیت- ایلمینیت مناسب است. در این مطالعه بیوتیت توده­های نفوذی مختلف با استفاده از میکروسکوپ الکترونی تجزیه شدند. توده­های نفوذی ماهرآباد، منطقه اکتشافی مس-طلای پورفیری، از نوع متاآلومینوس هستند. بیتوتیت­های ماهرآباد غنی از منیزیم و نسبت۰.۲۸۶-۰.۳۰۹ = Fe/(Fe+Mg) است. ترکیب بیوتیت­های ماهرآباد در محدوده توده­های نفوذی کالک­آلکالن مناطق کوهزایی ترسیم می­شود. براساس بالا بودن میزا ن TiO۲  و پایین بودن مقدار Al۲O۳ بیوتیت­های ماهرآباد از نوع اکسیدان  و متعلق به سری مگنتیت هستند. توده­های نفوذی نجم­آباد، دهنو، قشلاق و خواجه مراد (NDGK) از نوع S ومربوط به سری ایلمینیت هستند. بیوتیت­های (NDGK) غنی از آهن بوده و نسبت  Fe/(Fe+Mg) در نجم­آباد ۰.۴۹۱-۰.۵۱۱،  در دهنو ۰.۵۸۳-۰.۶۷۵، در قشلاق ۰.۵۶-۰.۵۸ و خواجه مراد ۰.۷۰۵-۰.۷۲۰ است. ترکیب بیوتیت­های (NDGK)  در محدوده توده­های نفوذی نوع S غنی از آلومینیم ترسیم شده­اند. براساس پایین بودن میزا ن TiO۲  و بالا بودن مقدار Al۲O۳ بیوتیت­های(NDGK)  از نوع احیایی و متعلق به سری ایلمینیت هستند.

کلیدواژه ها

Biotite, Najmabad, Maherabad, Khajehmourad, susceptibility, بیوتیت, نجم آباد, ماهرآباد, خواجه مراد و پذیرفتاری مغناطیسی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.