کانی شناسی، زمین شیمی و چگونگی تشکیل سرپانتینیت های کربناتی – سیلیسی (لیستونیت) شمال نایین (باختر ایران مرکزی)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCM-17-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سعیدی

دانشگاه اصفهان

سمیه فلاحتی

دانشگاه اصفهان

موسی نقره ییان

دانشگاه اصفهان

محمود خلیلی

دانشگاه اصفهان

مهرداد قهرایی پور

سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

چکیده

پریدوتیت­های سرپانتینی شده دنباله گوشته­ای افیولیت شمال نایین (باختر ایران مرکزی) تحت تاثیر آبگون­های حاوی CO۲ و SiO۲ در شرایط دما و pH متفاوت به مجموعه کربناتی – سیلیسی تحت عنوان لیستونیت تبدیل شده­اند. بر اساس فراوانی کانی­های کربناتی (دولومیت, منیزیت, آنکریت, کلسیت) و سیلیس سه نوع لیستونیت کربناتی, کربناتی _ سیلیسی و سیلیسی حاصل شده­اند. به طور کلی کانی کربناتی غالب در لیستونیت­ها، منیزیت, دولومیت, دولومیت آهن­دار و آنکریت بوده و کلسیت و کربنات­های دیگر در مقادیر کم­تر حضور دارند. فازهای سیلیس (شامل کوارتز, کلسدونی و چرت) همراه با مقادیر نادر کروم اسپینل, کلریت, هماتیت, گوتیت, اکتینولیت و پیریت نیز در لیستونیت­ها حضور دارند. زمینه سیلیسی در لیستونیت سیلیسی حاوی مقادیر بالایی جیوه, نقره و آرسنیک است که نشان می­دهد که این عناصر به صورت مجموعه­های آرسنیدی در گرمابی­های حاوی SiO۲ حمل شده­اند.

کلیدواژه ها

peridotites, Listwaenite, Nain ophiolite, mercury, پریدوتیت, لیستونیت, افیولیت نایین, جیوه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.