کاربرد شواهد کانی شناسی و بافتی در تشخیص دگرنهادی آلکالن در استوک گرانیتوئیدی دودهک (شمال شرق محلات)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCM-15-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز مسعودی

دانشگاه تربیت معلم

محبوبه جمشیدی بدر

دانشگاه تربیت معلم

زهرا صالحی

دانشگاه تربیت معلم

چکیده

استوک گرانیتوئیدی دودهک با ترکیب تونالیت تا گرانودیوریت در جنوب روستای دودهک، شمال آبگرم محلات و در منطقه ارومیه دختر، برونزد دارد. بر اساس شواهد سنگ شناختی و تجزیه نقطه ای (EPMA)، پلاژیوکلازها دارای منطقه بندی عادی مشخصی هستند و نیز بافت نگاره ای در آنها مشاهده می شود. این در حالی است که نمونه های جنوب شرقی توده نفوذی متفاوت و دارای بافت میرمکیت بوده ولی بافت نگاره ای در آنها از بین رفته است و پلاژیوکلازها نیز منطقه بندی خود را از دست داده اند. در نمونه های بخش جنوب شرقی، میرمکیت ها از نوع حاشیه ای هستند و پلاژیوکلاز دارای ماکل صفحه شطرنجی است. نتایج تجزیه های XRF سنگ کل روند غیر خطی Rb-SiO۲ و K۲O-Na۲O را نشان می دهد و تجزیه EPMA کانی پلاژیوکلاز ترکیب یکنواخت آلبیتی را نشان می دهد. چنین خصوصیات ژئوشیمیایی و بافتی بیانگر تاثیر دگرنهادی آلکالن در تشکیل میرمکیت و یکنواخت کردن پلاژیوکلازها در بخش جنوب شرقی توده نفوذی دودهک است.

کلیدواژه ها

granite, myrmekile, alkaline metasomatism, zoning, Dodehak, رانیت, میرمکیت, منطقه بندی, دگرنهادی آلکالن, دودهک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.