استفاده از ترکیب شیمیایی کانی ها در تشخیص تحولات تکتونومتامورفیکی مجموعه های دگرگونی گل گهر و روتشون (جنوب بافت، استان کرمان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران، دوره: 25، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCM-25-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فاتحی

دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمید احمدی پور

دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

مجموعه­های دگرگونی گل گهر و روتشون در جنوب شرق منطقه­ی دگرگون سنندج – سیرجان شامل تناوبی از سنگ­های رسوبی، سنگ­های آذرین بازی و آهک­های ناخالص دگرگون شده هستند و تحت تاثیر حوادث دگرگونی ناحیه­ای و فازهای دگرشکلی مختلفی قرار گرفته­اند. در اولین حادثه­ی دگرگونی، به همراه اولین فاز دگرشکلی، کانی­های موسکویت، بیوتیت و گارنت ایجاد و با جهت­یابی ترجیحی، برگوارگی S۱ را به موازات لایه­بندی اولیه ساختند و دوم دگرگونی، با مرحله­ی دوم دگرشکلی، هم زمان بوده و ضمن رشد دوباره­ی پورفیروبلاست­های قبلی در هر دو مجموعه، این کانی­ها را به موازات شیستوزیته دوم مرتب کرده­اند. حادثه دگرگونی سوم نیز به همراه سومین فاز دگرشکلی، ریز بلورهای موسکویت را در راستای منطقه­های برشی ایجاد کرده­اند. دما و فشار رویداد دگرگونی اول به ترتیب ۴۴۰ -۴۶۰ درجه­ی سانتی گراد و ۳.۵ -۴.۵ کیلوبار است، ولی حادثه­ی دگرگونی دوم (اوج دگرگونی)، دمای ۵۷۰ - ۶۰۰  درجه سانتی­گراد و فشار  ۷ - ۸ کیلوبار را نشان می­دهد که منطبق بر فاز کوهزایی سیمرین پیشین قرار گرفته­اند.

کلیدواژه ها

Baft, deformation phase, Gol-e-Gohar and Rutchun metamorphic complexes, Sanandaj-Sirjan metamorphic zone., بافت؛ فازهای دگرشکلی؛ مجموعه های دگرگونی گل گهر و روتشون؛ زون دگرگونی سنندج-سیرجان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.