بررسی و ارائه مدل علی ادراک تصویر بدنی با توجه به اختلالات خوردن از طریق نقش واسطه ای افسردگی در میان دانش اموزان دوره دوم ابتدایی شهرستان هیرمند در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP09_759
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه سارانی

مسئول

محدثه قوی پنجه

مسئول

معصومه سنچولی

مسئول

طاهره اعتباری

مسئول

چکیده

تصویر بدن نگرشی است که افراد نسبت به اندام خود دارند و متناسب با آن نگرش به آن واکنش نشان می دهند بعضی افراد خصوصا افراد چاق احساس می کنند که بدن آنها بی تناسب و نفرت انگیز است و دیگران نسبت به آنها نظر خصمانه و تحقیرآمیز دارند این افراد وابسته به موقعیت های گوناگون، تجارب هیجانی مختلفی را احساس می کنند. - شرمندگی درونی و یا تنفر از خود هنگامی که خود را با دیگران و در سطح پایین تری مقایسه کنند. - شرمندگی بیرونی و احساس اضطراب اجتماعی بر اساس آنکه دیگران آنها را چگونه وارسی می کنند. - افسردگی و درماندگی بدلیل شکست شخصی برای رسیدن به ایده آل ها و استاندارد هایی زیبایی، انزوای اجتماعی، تعارضات بین فردی. - خشم و ناکامی بدلیل آسیب هایی که با اعمال پزشکی و جراحی به خود وارد کرده است. این اختلال با افزایش درماندگی و شرمساری، درجه بالایی از همایندی با افسردگی و ریسک خطر خود کشی را دارا میباشد بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی و ارائه مدل علی ادراک تصویر بدنی با توجه به اختلالات خوردن از طریق نقش واسطه ای افسردگی در میان دانش اموزان دوره دوم ابتدایی شهرستان هیرمند در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ بود. که به روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب گردیدند. نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی برازنده ی داده ها بوده وضمنا مسیر مستقیم ادراک تصویر بدنی به اختلالات خوردن و همچنین مسیر غیر مستقیم ادراک تصویر بدنی به اختلال خوردن از طریق افسردگی معنا دار بود.

کلیدواژه ها

اختلالات خوردن، پراشتهایی روانی، بی اشتهایی روانی، ادراک تصویر بدنی و افسردگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.