طراحی داشبوردهای راهبردی مدیریت با رویکرد QFD (مورد مطالعه، شرکت ملی نفت ایران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی، دوره: 13، شماره: 49
  • کد COI اختصاصی: JR_IIESHRM-13-49_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه نوری

. PhD Student, Information Technology Management, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

نوید نظافتی

Assistant Professor, Department of Industrial and Information Technology Management, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran

محمدرضا معتدل

Assistant Professor, Department of Industrial Management, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

چکیده هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی برای طراحی داشبوردهای مدیریت بوده است. در این پژوهش از روش تحقیق آمیخته اکتشافی استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش شامل ۴۰ مقاله از ۴۵۲ مقاله مربوط به بازه زمانی ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ بوده است و از روش فراترکیب، برای ارائه مدلی با رویکرد QFD و برای طراحی داشبوردهای مدیریتی استفاده شده است. در بخشی کمی پژوهش نیز ابتدا به منظور اعتبارسنجی مدل کیفی، از تکنیک دلفی فازی استفاده گردید که جامعه آماری در این مرحله، ۱۸ نفر از مدیران و خبرگان حوزه مدیریت و ۱۲ تن از خبرگان حوزه فناوری اطلاعات بوده است. بعد از نهایی سازی مدل مربوطه مشتمل بر ۴ بعد، ۱۲ مولفه و ۱۱۱ شاخص، از تکنیک QFD و SAW فازی، استفاده نمودیم و خانه کیفیت داشبورد، در شرکت ملی نفت ایجاد گردید. در این بخش، جامعه آماری تحقیق شامل ۱۴ نفر از مدیران عالی و میانی شرکت و ۱۰ نفر از متخصصان فناوری اطلاعات بودند

کلیدواژه ها

Management Dashboards, NIOC, Meta-Synthetizing, QFD, Fuzzy., داشبوردهای مدیریتی, شرکت ملی نفت ایران, فراترکیب, QFD, فازی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.