تحلیل راهبرد گذار فناورانه تولید هم زمان برق و حرارت در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مطالعات راهبردی در صنعت نفت و انرژی، دوره: 13، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_IIESHRM-13-50_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید شاکری

PhD, Department of Management and Economics, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

محمدرضا رضوی

Assistant Professor, Department of Management and Economics, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مهدی الیاسی

Associate Professor, Faculty of Management and Accounting, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran

چکیده

این مقاله به شناسایی مهم ترین موانعی می پردازد که سبب عدم توسعه فناوری تولید هم زمان برق و حرارت در کشور شده است. در مرحله اول تحقیق، موانع توسعه فناوری تولید هم زمان برق و حرارت از طریق مطالعه اسناد، مصاحبه های نیمه ساختاریافته و برگزاری جلسه گروه کانونی، با روش تحلیل مضمون استخراج شده و سپس با ارسال پرسش نامه به خبرگان حوزه تولید هم زمان برق و حرارت و با روش مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی، موانع شناسایی شد و همچنین، فرضیه­ های تحقیق مورد تایید قرار گرفت. مدل منتخب برای استخراج این موانع، تلفیقی از رویکردهای تحلیل چندسطحی و نظام نوآوری فناورانه است که از رویکردهای پرکاربرد در مطالعات حوزه گذارهای فناورانه هستند. نتایج نشان می دهد عوامل مربوط به رژیم ­های فنی اجتماعی و همچنین عوامل فرهنگی و اقتصادی کلان کشور، نقش پررنگ تری در عدم توسعه این فناوری داشته اند. در ادامه، متناظر با موانع استخراج شده اولویت دار، ۱۱ سیاست پیشنهادی برای غلبه بر این موانع حاصل شد

کلیدواژه ها

technological innovation system, technological policymaking, multi-level perspective, combined heat and power (CHP), structural equation modeling, Confirmatory Factor Analysis, Socio-technical Regimes., نظام نوآوری فناورانه, گذار فناورانه, رویکرد چندسطحی, تولید هم زمان برق و حرارت, سیاست گذاری فناوری, مدل سازی معادلات ساختاری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.