بررسی رابطه ی تحمل ابهام و اجتناب تجربه ای با سرسختی روانی در دانشجویان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPEB06_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اسدی زنده جان

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران

زهرا خوشنویسان

استادیار گروه روانشناسی، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی تحمل ابهام و اجتناب تجربه ای با سرسختی روانی در دانشجویان است.روش این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه ی آماری آن، شامل کلیه دانشجویان شهر مشهد در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ است که از بین آن ها ۸۰ نفر به روش نمونه گیری غیرتصادفی و در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ی تحمل ابهام مک لین (۱۹۹۳)، پرسشنامه ی اجتناب تجربه ای یا پذیرش و عمل باند و همکاران (۲۰۱۱) و پرسشنامه سرسختی اهواز (۱۳۷۷) بود. داده های پژوهش با استفاد از تحلیل همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه و بوسیله نرم افزار آماری spss مورد بررسی قرار گرفت .نتایج نشان داد که بین تحمل ابهام و سرسختی روانشناختی، ۰/۶۸ درصد رابطه مثبت معنادار و بین متغیر اجتناب تجربه ای و سرسختی روانشناختی B۰/۷۱ رابطه منفی معنادار وجود دارد، همچنین با توجه به نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون، ۵۸ درصد از واریانس مربوط به سرسختی روانشناختی از طریق تحمل ابهام و اجتناب تجربه ای تبیین شده است( .(p< ۰.۰۱ به طور کلی می توان نتیجه گرفت که برخی از صفات شخصیتی نظیر تحمل ابهام و اجتناب تجربه ای، سهم مهمی در پیش بینی سرسختی روانشناختی دارند.

کلیدواژه ها

تحمل ابهام، اجتناب تجربه ای، سرسختی روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.