بتن پیش تنیده، روش های اجرا و مقایسه آن ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معماری، عمران، علوم زمین و محیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: MEMARCONF01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میناالسادات بقائی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

محمد علی دشتی رحمت آبادی

استادیار گروه مهندسی عمران ، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد، ایران

چکیده

بتن تنش فشاری زیادی را تحمل می کند اما مقاومت کششی بسیار کمی دارد. به دلیل استحکام کششی پایین بتن در صورت اعمال حداکثر بارگذاری در ناحیه کششی دچار ترک می شود. برای حل این مشکل از آرماتور در ناحیه کششی استفاده می شود اما با پیشرفت روزافزون در تکنولوژی بتن راهکارهای اساسی برای بهبود مقاومت بتن و افزایش مدت زمان تخریب سازه بتنی ایجاد شدند . یکی از این راه حل های کاربردی بتن پیش تنیده است. در این روش با اعمال نیروهایی به سازه علاوه بر بارهایی که سازه برای تحمل آنها طراحی می شود یا به عبارتی دیگر با ایجاد یک تنش ثابت به هر نحو دلخواه و به اندازه ی مورد نیاز در یک عضر بتنی باعث افزایش ظرفیت باربری سازه می شوند. هدف اصلی از پایش تنیده کردن یک عضر بتنی محدود کردن تنش های کششی و ترک های ناشی از لنگر خمشی تحت تاثیر بارهای وارده در آن عضر می باشد. در این تحقیق به معرفی بتن پیش تنیده روش های اجرای آن و مقایسه آن ها با یکدیگر پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

بتن پیش تنیده بتن پیش تنیدگی نیروهای کششی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.