مروری بر ژئوشیمی و تعیین محیط زمین ساختی بخشی از پهنه ایران مرکزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معماری، عمران، علوم زمین و محیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: MEMARCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساعد صباغی

دانش آموخته گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

چکیده

پهنه ایران مرکزی در واقع واحد زمین ساختی پیکره اصلی و میانی فلات قاره را ایجاد کرده است که علاوه بر اینکه به عنوان یک واحد ساختاری بشمار می آید در بردارنده تعداد زیادی مجموعه ساختاری از نظر تکتونیکی و متالوژنی است. ردیف بسیار ضخیمی از سنگ های دگرگونی، رسوبی، ولکانیکی و رخساره های گوناگون سنگ های آذرین درونی از پرکامبرین تا عهد حاضر در این فلات پهناور نمایان شده است. در این پژوهش سعی شده است تا با تلفیق دادههای ژئوشیمیایی بخشی از پهنه ایران مرکزی، توده های گابرویی مختلف مورد بررسی قرار داده و محیط تکتونیکی همخوان با داده های ژئوشیمیایی ارائه گردد. براساس تفسیر داده های ژئوشیمیایی، توده های گابرویی عمدتا در محدوده کالک آلکالن تا تولئیتی قرار می گیرند. همچنین با توجه به تفسیر نمودارهای عنکبوتی غنی شدگی LILE نسبت به HFSE مشاهده میشود که بیانگر ماگماتیسم مرتبط با فرورانش است.

کلیدواژه ها

گابرو، کالک آلکالن، تولئیتی، LILE ، HFSE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.