تاثیر روش های مختلف عمل آوری بر مقاومت فشاری بتن حاوی ضایعات پودر کاشی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معماری، عمران، علوم زمین و محیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: MEMARCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم تقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

سعید آقاجانیان

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

چکیده

با گذشت حدود دو قرن استفاده از بتن به عنوان یک ماده ساختمانی پرکاربرد، امروزه تولید و مصرف آن، یکی از چالش برانگیزترین مسائل زیست محیطی محسوب می شود، چراکه تولید یک تن سیمان انتشار یک تن گاز دی اکسیدکربن را به دنبال دارد. ازاین رو تولیدکنندگان به دنبال جایگزین مناسبی برای سیمان هستند. در صنعت کاشی و سرامیک، حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد زباله ها که بسیار سخت و بادوام بوده و در مقابل عوامل طبیعی و شیمیایی بسیار مقاوم هستند، بازیافت نمی شوند، بنابراین استفاده از آن ها به عنوان بخشی از سیمان اثرات زیست محیطی ناشی از دپوی زباله های کاشی و سرامیک را کاهش می دهد. عمل آوری ارتباط مستقیمی با خواص مکانیکی و دوام بتن دارد، زیرا بتنی که عمل آوری مناسب را نگذرانده باشد، نتوانسته فرایند هیدراتاسیون کاملی داشته باشد و نتیجه این امر علاوه بر کاهش مقاومت، کاهش شدید دوام بتن و عمر سرویس دهی آن است، به همین جهت این مطالعه با هدف بررسی روش های مختلف عمل آوری بر مقاومت فشاری بتن حاوی پودر کاشی به عنوان جایگزین بخشی از سیمان انجام پذیرفته است. در این پژوهش ۷۲ نمونه مکعبی بتن با ۴ طرح مخلوط با جایگزینی درصدهای مختلف خاک کاشی با سیمان و نسبت آب به سیمان ۵ / ۰ ، تحت روش های مختلف عمل آوری قرار گرفتند و در سنین ۷ و ۲۸ روز مقاومت فشاری آ ن ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تقریبا در تمامی روش های عمل آوری با افزایش میزان درصد پودر کاشی، مقاومت فشاری بتن نسبت به نمونه شاهد کاهش می یابد، همچنین بهترین روش عمل آوری برای بتن حاوی پودر کاشی عمل آوری با آب و بعد از آن عمل آوری با مواد کیورینگ در دمای ۱۸ تا ۲۲ ℃ است.

کلیدواژه ها

پودر ضایعات کاشی، روش های عمل آوری، مقاومت فشاری، جایگزین سیمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.